Savaş Ay'ın mirası mahkemelik oldu

Savaş Ay'ın Bodrum'daki yazlığı iki kardeş arasında paylaşılamadı. Ay'ın çocukları mahkemelik oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Hayatını 2013 yılında kaybeden gazeteci Savaş Ay'ın Bodrum'un Torba mahallesindeki yazlığı, iki kardeşi karşı karşıya getirdi. Yazlığı görmek için kente gelen Sanem Dolun Ay, diğer mirasçı Can Ay'ın 'konut dokunulmazlığını ihlal'den suç duyurusunda bulunması nedeniyle annesi Türkan Demir ile birlikte gözaltına alındı. Sanem Dolun Ay ile annesi Demir, sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Uslaş, "İstanbul'da, Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava bulunuyor. O davada, bu evin mühürlenmesine ve de anahtarlarının teslimine dair verilmiş ara kararlar var. Burası boş ev niteliğinde olan, tereke malı olan bir evdir. Dün akşam müvekkillerim, bu evi bana göstermek istediler. Ben de arabayla bizzat kendilerini evin önüne kadar götürdüm. O sırada, meğerse yine kanuna aykırı şekilde Can Ay ailesiyle birlikte girmiş, kullanıyormuş. Dediğim gibi böyle bir yetkisi yok. Onun varsa müvekkilimin de var. Dolayısıyla kimse, kimseye üstün olmadığı için mirasçılık anlamında böyle bir yetkisi yok" dedi.

Sanem Dolun Ay ise babasının ölümüne kadar üvey ağabeyi Can Ay ile arasının çok iyi olduğuna dikkat çekerek, "16 yaşıma kadar babamın vefatına kadar kendisiyle gayet güzel bir ilişkimiz vardı. Bahsedilen evde, birlikte tatilimizi de yapardık. Babamın vefatından sonra birdenbire tavrı tamamen değişti; düşmanca bir hal aldı. Kendisi, mirasın tamamına sahip olmak istiyor. Benim de hakkımdan feragat etmem için elimden gelen her türlü gücü kullanıyor. Ona kalsa ben okulumu da okuyamayayım, kaldığım evden de çıkarılayım, herhangi bir maddi gelirim olmasın. İstediği budur" açıklamasında bulundu.

'BİZİ KÖŞEYE SIKIŞTIRABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNDÜLER'

Sanem Dolun Ay'ın annesi Türkan Demir ise Savaş Ay'ın ölümünden bugüne kadar kızıyla yaşadıklarını, "Bu davayla bizi, köşeye sıkıştırabileceklerini umdular. Kızım, Robert Koleji'nde 10. sınıfta okuyordu, babası vefat ettiğinde. O andan itibaren hiçbir şekilde kendisini görmedik. Dört seneden sonra ilk defa burada görüyorum; ama ondan önce 'canım kardeşim'di. Babası vefat ettikten sonra tamamen ortadan yok oldu. Sanem'in okuldaki velisi babasıydı. O, okuyordu. Üvey ağabeyi, gidip, bu talimatı iptal ettirdi. Bütün mahkeme tutanaklarında görünür ki bizim evden çıkarılmamız yani sokağa atılmamız, Sanem'in Robert Koleji'nde okumaması, ekonomik olarak sıkıştırmak. Yani her türlü yalana, iftiraya maruz bırakıldık" sözleriyle anlattı.

Bodrum'da polisler tarafından adliyeye getirilen anne-kız, savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katıldıktan sonra Türkan Demir ve Sanem Dolun Ay, İstanbul'a döndü. (DHA)