Ali İsmail Korkmaz Vakfı: 3 bin 126 kişinin hayatına dokunduk

Ali İsmail Korkmaz Vakfı 2016 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Vakıf bir de çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de darp edilerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz anısına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ikinci yılı faaliyet raporu yayımlandı. Rapora göre, ALİKEV 2016'da toplam 3 bin 285 saat hizmet vererek, 3 bin 126 kişiye destek oldu.

Vizyon olarak, “Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı; toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan, doğa ilişkileri de dahil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımı ile kurmak” benimseyen ALİKEV'de gençler tarafından 4 sosyal projesi gerçekleştirilirken, toplamda 55 kişiye burs desteği sağlandı. Ayrıca, ALİKEV Kütüphanesi'nde 10 bin 380 kitap yer alırken, ALİKEV için iyilik peşinde koşanların sayısı ise 281.

42 ÜNİVERSİTE, 13 LİSE ÖĞRENCİSİNE ALİKEV BURSU

ALİKEV, 10 ay boyunca 42 üniversite ve 13 lise öğrencisine 100 Tl ile 250 Tl arası burs sağladı. ALİKEV'in 2016 yılı faaliyet raporunda 17 yaşındaki Tıp Fakültesi öğrencisi bir bursiyerin yazdıkları ise dikkat çekici:

“Okula yürüyerek gittiğim, silgi alamıyorum diye ‘aman üstünü karalasam da olur’ dediğim, günde tek öğün yemek zorunda kaldığım, soğukta montun yokluğundan kısa kol elbiseyle okula git gel yaptığım, yani hayatın acı gerçekleriyle yüzleşmeye yeni yeni başladığım bu eğitim hayatımı bir üzüntü sebebi olarak değil de; ileride yapacağım doktorluk mesleğinde ağırlayacağım her bir hastanın, öksüren her bir ninenin, dilinden ‘abi’ kelimesi çıkan her bir kardeşimin tedavisini yapacağım zaman, bugünlerin zorluğunu hep kafamın bir yanında saklayarak hareket edeceğimin mutluluğu var aslında içimde. Belki emekli maaşının son lirasını, belki sattığı 5-10 simitten kalan tek kârını, belki de “iyileşeyim de 1 hafta harçlık almasam da olur” diyen dillerin son alın terini o an karşımda göreceğim. Fedakar olmak, yarınlar için bugünlerden feda etmek... Kişisi, mekanı, zamanı, miktarı fark etmeden burs fonuna desteğini veren tüm abilerim, ablalarım; sizin bu güzel desteklerinizi ALİKEV’de görmek, duymak, hissetmek; okumanın böylesine güç olduğu bir dönemde o kadar mükemmel bir his ki anlatamam. Size ne kadar teşekkür etsem az kalır. Sizin bugünlerden feda ettiklerinizi, nice güzel yarınlar uğruna harcayacağıma yürekten inanmanızı, bu yolda eğitime destek olarak bize ne kadar örnek olduğunuzu belirtmek isterim. Yıllar sonra belki çocuklarınızın, belki torunlarınızın, belki de sizlerin karşısına sizin aynanız olarak çıktığımızda eminim ki ne kadar güzel tohumlar serptiğinizi o zaman fark edeceksiniz. Anlatacak çok şey var. İnşallah, bir gün anlatacağım daha bir çok şeyi yüzünüze karşı da söyleyebilmeyi temenni ediyor, bu mektup vesilesiyle sizlere bir bir teşekkür ediyorum.”

'DÜŞLERE GÜÇ VER' İSTANBUL MARATONU'

Raporda, İstanbul 38. Maratonu'nda ALİKEV'i destekleyenler de geniş yer alıyor. Maratona katılan 281 koşucunun, 5 bin 517 bağışçı sayısı ile 52 öğrenciye 4 yıl boyunca burs sağlanacak.

Rapor da son olarak bir çağrı yer alıyor: “Siz de destek olun! Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Ali İsmail’in “toplum için gençlik” düşünü hayata geçirmek için çalışıyor. Gençlerin eğitimine destek olmanın yanı sıra ürettikleri toplum için fayda sağlayan projelere maddi ve manevi destek sağlayarak düşlerini geleceğe taşıyor.”