Evlilik programlarına büyük ceza

RTÜK, evlendirme programlarına ceza kesti. RTÜK, sebep olarak, genel ahlaka, manevi değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık ve argo sözcükler kullanılması gibi nedenleri gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - RTÜK, kuruma gelen şikayetler üzerine Kanal D'de yayınlanan "Kısmetse Olur", Star TV'de yayınlanan "Zuhal Topal'la", Show TV'de yayınlanan "Evleneceksen Gel", ATV’de yayınlanan "Esra Erol'da" ve Flash TV'deki "Dest-i İzdivaç"taki ihlaller nedeniyle bu kanallara yine para cezası verdi. RTÜK, ceza oranının reklam gelirlerinin %2'si olarak belirledi.

'ARGO SÖZCÜKLER KULLANILIYOR'

RTÜK, aldığı müeyyide kararlarını Sağlık Bakanlığı'na ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı'na bildirdi. Programlar nedeniyle Üst Kurul'a son bir yılda, 444 1 178 çağrı hattı, web sayfası, elektronik posta adresi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden, genel ahlaka, manevi değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık ve argo sözcükler kullanılması gibi nedenlerle şikayetler geldi.