Sadece seks robotlarından genelev

Barselona'da sadece seks robotlarının olduğu Lumi Dolls isimli genelev kuruldu. Uzmanlarsa uyarıyor: Kendi iradesi ve duygusu olmayan bu robotlarla cinsel ilişki travmatik psikolojik sorunlara yol açabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teknolojik yeni tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bu kez tartışma konusu olan İspanya'nın Barselona kentinde kurulan bir genelev. Bu genelevde sadece seks robotları yer alıyor.

webtekno.com'un haberine göre Lumi Dolls isimli bu genelevde insanlar, cinsel ihtiyaçlarını gidermek adına seks robotlarıyla birliktelik yaşıyorlar. Özel silikon malzemeden üretilen ve çeşitli yazılımsal yeteneklere de sahip olan robotlarla birlikte olmak için belli bir ücret ödemek gerekiyor.

HASTALIK BULAŞTIRMA RİSKİ

İşletme sahipleri robotlar canlı olmadığı için cinsel bir hastalık taşıma riski olmadığını belirtiyor. Ancak bu robotlarla birden fazla kişinin cinsel ilişki yaşayacak olması, bulaşıcı hastalık riskini ortadan kaldırmıyor. Zira robotlarda kullanılan silikon maddenin müşterilerden bulaşan hastalıkların taşınmasına neden olabileceği için koruyucuyla ilişkinin sağlanması gerektiği belirtiliyor.

PSİKOLOJİK SORUNLAR YARATABİLİR

Bir diğer sorun da bu robotlarla ilişkiye giren insanların yaşayabileceği psikolojik sorunlar. Uzmanlar tamamen duygusuz, kendi iradesi olmayan; insana benzeyen ancak insanın geliştirdiği yazılım ve donanımın birleşiminden oluşan bu robotlarla ilişki yaşanmasının insanlarda tramvatik psikolojik problemlere yol açabileceğini belirtiyor.