Acun Ilıcalı: Ortadoğu'ya Survivor yapabilirim

Acun Ilıcalı, Ortadoğu ülkeleri için özel bir Survivor yapabileceğini açıkladı. Ilıcalı, İngiltere ve Almanya'da da ciddi başarı hedeflediğini de söyledi. Ilıcalı 'ünlüler takımını tuttuğu' eleştirilerine de yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Acun Ilıcalı televizyonculukta yeni hedefinin İngiltere ve Almanya'da başarı kazanmak olduğunu söyledi. Ilıcalı Ortadoğu için bir Survivor yapabileceğini de açıkladı. Akşam gazetesinden Erçin Dağ Eysen'e konuşan Ilıcalı'nın açıklamaları şöyle:

13 milli sporcuyu bir araya getirmek tesadüf mü oldu yoksa bilerek mi yapıldı? 

Survivor’a yıllar önce başladığımızda aklımızdaki casting, toplumun her kesiminden insanların olmasıydı. Derken yıllar içinde gözlemledik ki Survivor’da başarılı olan destekleniyor. Biz de performans olarak daha iyi yarışmacıların olduğu bir casting yapmaya başladık.

Bu yıl oyunlarda ne gibi değişikliğe gittiniz? 

Bu seneki en büyük değişikliğimiz bir kere oyunlar artık 10’da bitmeyecek. 5’te biterek birinci tur yine 5’te biterek ikinci tur tamamlanacak. İki turu kazanan, oyunu kazanmış olacak. Beraberlikte de en iyiler çıkacak. Buradaki amacımız insanlar kendilerini sonuca yakın hissedecek. Yarışmacılarda her galibiyetin değeri artacak. Rakibini yakalama şansı daha yüksek olacak.

Sizinle ilgili olarak ünlüler takımını tuttuğunuza dair algı var. Taraf tutuyor musunuz? 

Hiçbir zaman o duygu içinde olmadım. Ama sevdiğim ve çok sevdiğim yarışmacılar oldu. Benim burada aldığım en büyük zevk işin içinde olayı yaşıyorum. İnanın kimin kazanacağını ben de merak ediyorum. Futbol hastasıyım ama Survivor’ı seyrederken gerçekten daha büyük bir zevk alıyorum.

Bu yıl ilk kez Yunanistan kanalına da Survivor yapacaksınız... 

Şubatın ilk haftası yayında olacak. Bizim için önemli bir sınav. Çünkü yıllarca şunu söyledim: Yeteneğimizi Türkiye dışında da başka ülkelerde göstermek istiyoruz. Ben televizyonculuğu Türkiye’de iyi yaptığımızı düşünmüyorum. Bizim dünya çapında iyi bir televizyonculuk yaptığımızı düşünüyorum. Sky TV ile bir anlaşma imzaladık. Anlaşma çerçevesinde ilk olarak ‘O Ses Türkiye’yi yayınladık. Survivor’da 4-5 gün yayımlanacak. Eğer birinci olursa kanalda birinci yapacak.

Sırada başka ülkeler var mı? 

Benim hayalim aslında İngiltere ya da Almanya’da çok ciddi derecede başarı sağlamak. O zaman açıkçası kendimi televizyonculuktaki hedefimi tamamlamış gibi hissedebilirim.

Yunanistan’da kanal sahibi olacağınız konuşuluyordu. 

Şu an Yunan televizyon sektörü bizim kanal almamamıza ve reytinglerde herkesi ezmemizi sıcak bakacak gibi gözükmüyor. Şimdilik bir Yunan ortakla  hareket etmeye karar verdik.

Sizce neden format üretemiyoruz?

Biz değil, dünya üretemiyor. O format üretme olayı konuşulması kolay olan ama uygulaması zor olan bir şey. O kadar çok veri, o kadar alternatifler var ki bu kadar alternatif arasında sıyrılan bir şeyi bulmak dünyada beş yılda bir oluyor. Biz şimdi ağır sıklet formatlarla ilgileniyoruz. Ağır sıklet dünyada olimpiyat gibi dört yılda bir çıkar. ‘O Ses’ dünyada çıkalı 6 sene oldu. 6 yıldır o kalitede bir şey çıkmadı.

Dizilerimiz Ortadoğu’da yoğun ilgi görüyor. Sizin de oraya bir projeniz olabilir mi?  

Olabilir. Ama bizim sistem yurtdışında seyredilebilecek bir sistem değil. Nasıl Türkiye’de Belçika ligini yayınlayamazsınız. Belçika’da da Türkiye ligini yayınlayamazsınız. Çünkü Survivor’daki olay sportif bir ivent. Ortadoğu’ya bunu sağlayamayız. Ama belki Ortadoğu’ya özel Survivor yapabiliriz.