Modanın zirvesine çıkan Sergeyenko: Sovyetler sayesinde

Fikirleri çalınınca kendi markasını yarattı. Hızla yükseldi, yıldızların tercihi oldu. Her şey sosyalizm döneminde başlamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Rusya'daki 'moda devriminin' yüzlerinden biri olarak nitelendirilen Ulyana Sergeyenko, Harper's Bazaar dergisine verdiği röportajda, giysilere duyduğu sevginin Sovyetler Birliği döneminde geçen çocukluğundan beri hayatının değişmez bir parçası olduğunu belirtti.

Sergeyenko bu dönemi anlatırken "Giysilerimizi kendimizin dikmesi gerekiyordu. Okulda beni herkes tanıyordu çünkü her zaman giysilerimin tasarımını değiştiriyordum. Kuralları çiğniyordum. Bir bakıma 'Haute Couture' içinde doğduğum söylenebilir" dedi.

Sputnik'in haberine göre Sergeyenko, kendi moda evini kurmadan önce Moskova'daki moda tasarımcılarından kendi istediği özelliklere sahip olan giysiler dikmelerini istemiş. Tasarımcıların bu giysileri kendi fikirleri olarak koleksiyonlarında kullanmasıysa, Sergeyenko'yu kendi markasını yaratmaya iten sebeplerden biri olmuş.

2011'de kendi ismini taşıyan bir moda evi kuran Sergeyenko, stilini 'zarif ve kadınsı' olarak tanımlıyor.

Dil bilimci ve edebiyatçı birer anne babanın çocuğu olarak dünyaya gelmesinin Sergeyenko'nun tasarımları üzerinde etkisi var. Sergeyenko, edebiyatın, tasarımlarını yaratırken ilham aldığı alanlardan biri olduğunu söylüyor.

Sergeyenko'nun ayrıca Çarlık döneminden olduğu gibi, 1950'lerin ikon haline gelen 'babuşka stilinden' de ilham aldığı gözlemleniyor. Nitekim Sergeyenko'nun koleksiyonunda çiçekli geniş şallar, kabarık uzun etekler, kalın bluzlar yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Rusya moda Sosyalizm