Haftasonu için plan yapmayın!

Önceden plan yapmak her işi sıkıcı hale getiriyor! Ohio Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, 'Hafta sonlarınızı sınırlandırmayın' diyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ohio Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, insanların etkinliklerini önceden planladıkları zaman heyecanlarını kaybettiğini ortaya koydu. Farklı deneylere dayanan araştırmaya göre, planlanmış etkinlikler, her ne kadar eğlenceli olsalar da, 'iş' gibi hissettiriyor. Buna karşılık, anlık planlar daha fazla zevk veriyor.

Ohio Üniversitesi'nden tüketici davranışları üzerine uzmanlaşan Selin Malkoç'un yaptığı araştırmada, 13 farklı deney yapıldı. Deneylerin her birinde, katılımcılar iki gruba bölünerek bazılarına anlık görevler verildi; bazılarıysa ne yapacaklarını önceden biliyorlardı. Bu görevler, arkadaşlarıyla kahve içmek veya ormanda çeşitli aktivitelerde bulunmak gibi 'eğlenceli' şeyler olsa da, günleri önceden planlanan katılımcıların diğer gruba kıyasla daha az eğlendiği tespit edildi.

Malkoç, belirli sınırlandırmaların kaldırılmasının sadece heyecanı artırmakla kalmadığını, aynı zamanda anlık bir şey yapmanın kişiyi daha esnek kıldığı için daha mutlu hissettirdiğini söyledi. (Dış Haberler)