Luca için ilk adım tamam

Akademisyen Umut Özkırımlı'nın 3,5 yaşındaki oğlu Luca Can için internette başlatılan bağış kampanyası ilk hedefine ulaştı. 2 binin üzerinde kişinin katılımıyla toplanan 150 bin dolarla, Luca'ya uygulanacak aşının bedeli karşılanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akademisyen Umut Özkırımlı’nın, 2 yıldır kanserle mücadele eden 3 buçuk yaşındaki oğlu Luca’nın, ABD’de gerçekleşecek tedavisinin masrafları için bir bağış hesabı açıldığını duyurmuştuk.

Umut Özkırımlı oğlu Luca için destek bekliyorUmut Özkırımlı oğlu Luca için destek bekliyor

TOPLAM 2275 KİŞİ KATILDI

Lucacan.com adresinden erişilen ve 150 bin dolar hedeflenen kampanya ilk hedefine ulaştı. Bağış sitesi generosity'de açılan kampanyaya 3 günde toplam 2275 kişi katıldı. Toplanan 150 bin dolar tedavinin belirli bir aşaması için yeterli fakat tedavi masrafının 250 bin doları bulabileceği belirtiliyor.

Kampanyanın ilan edilen hedefine ulaşılmasına rağmen site üzerinden para desteği devam ediyor.

YAŞAMA ŞANSI YÜZDE 80'E YÜKSELİYOR

Umut Özkırımlı'nın oğlu Luca Can'ın da yakalandığı nöroblastom kanserinde, ABD'de geliştirilen aşı sayesinde yaşama şansı yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar yükseliyor. New York’taki Memorial Sloan Kettering Cancer Center’da bu hastalığa yakalanan çocuklara uygulanan deneysel aşı olduğunu belirten akademisyen, deneysel tedaviler normal sigorta sistemi çerçevesinde karşılanamadığı için bağış kampanyasına başladıklarını vurgulamıştı.

luca-sayfa