'Tarık'ın hastalığını iki kişi biliyordu'

Rutkay Aziz, yakın arkadaşı Tarık Akan'ın ölümünü kamuoyundan sakladıklarını söyledi. Aziz, "Böyle bir finale girileceği biliniyordu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlü tiyatro oyuncusu Rutkay Aziz 10 gün önce yaşamını yitiren Tarık Akan’ın hastalığını iki kişinin bildiğini söyledi.

Aziz, Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e verdiği söyleşide 50 senelik yakın arkadaşının hastalığını sakladıklarını ifade etti. "Bizi acılara sokan bu sonu iki kişi biliyorduk. Ben ve bir diğer arkadaşımız. Böyle bir finale girileceği biliniyordu. Ama ben doktora ‘Tarık galiba seziyor’ dedim. O da ‘Ne sezmesi, her şeyi biliyor’ dedi" diye konuşan Rutkay Aziz şunları anlattı: "Tarık akıllı bir adam tabii, bilmemesi mümkün değil. En son hastane ziyaretimde pek artık konuşamıyordu da. ‘Nasılsın’ dedim. Başparmak aşağıda bir işaret yaptı. Ben de sinirlendim. Kaldır şu parmağı yukarı dedim. Ama o son günleri hariç hastalığı sırasında direncini, kararlılığını yitirmedi. Ülke nereye gidiyor diye sorguladığı o dik duruşunu hiç kaybetmedi."

Aziz söyleşide, Akan’ın cenazesinde eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e ve Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na "Siz burada Tarık’ı anmaya gelmediniz. Türkiye’nin yarınlarına dönük bir umuda geldiniz" dediğini de aktardı.

RÖPORTAJIN TAMAMI

Etiketler rutkay aziz