Havai fişek fabrikası davasında tazminat kararı

Hendek'teki havi fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açılan davada mahkeme, ölen işçilerden birinin ailesine 524 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz 2020'de Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 7 işçinin hayatını kaybettiği 126 işçinin yaralandığı patlamaya ilişkin davalardan biri sonuçlandı. 

DW Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre fabrikada can veren işçilerden Halis Yılmaz'ın annesi, babası ve kardeşlerinin açtığı davada mahkeme, toplam 524 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Sakarya 5. İş Mahkemesi, anne Şerife Yılmaz için 148 bin 500 maddi - 100 bin manevi, baba Muammer Yılmaz için 95 bin maddi - 100 bin manevi, kardeşler Mervenur ve Sevdenur için ise 40'ar bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkeme, tazminatın olay tarihinden itibaren hesaplanarak ödenmesine karar verdi.

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun ile Ali Rıza Ergenç Coşkun'a ait fabrikada yaşanan patlamadan sonra açılan davada, 7 sanık toplam 71 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Üretim baskısı, kaçak barut üretimi gibi iddiaların ortaya atıldığı ceza davası Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü.

28 Şubat'ta çıkan kararda mahkeme, iş güvenliği uzmanı Aslı Bozkurt'a, sorumlu personel Ahmet Çağrıcı'ya, genel ustabaşı Erşan Öztürk'e, fabrika sorumlu müdürü Asiye Angın'a "bilinçli ve taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 6 yıl 8'er ay, genel ustabaşı Hasan Ali Velioğlu'na 12 yıl 6 ay, fabrika sahipleri Yaşar Coşkun ve Ali Rıza Ergenç Coşkun'a ise 16 yıl 3'er ay hapis cezası vermişti. (HABER MERKEZİ)