Hatay'da sel evleri bastı: HATSU sınıfta kaldı

Hatay’da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış sonrası birçok ilçede ev ve işyerleri su altında kaldı. Hataylılar, çözülmeyen altyapıya sorununa tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, kentin birçok bölgesini su altında bıraktı. Defne, Antakya, Reyhanlı yağıştan en çok etkilenen ilçeler oldu. Tarihi Uzun Çarşı’da esnaf, saatlerce dükkanlarına giren suyu tahliye etti. 

‘HATSU NEDEN YANIMIZDA DEĞİLDİ?’

Defne ilçesindeki evini sel basan Vail Çelik, sadece Armutlu ve Elektrik mahallelerinde 20’ye yakın ev ve işyerinin su altında kaldığını söyledi. Dün akşam saatlerinde kendi çabalarıyla su tahliye ettiklerini belirten Çelik, eşyalarını zorla kurtardıklarını söyledi. 

Hatay Su ve Kanalizasyon İdare Genel Müdürlüğü (HATSU) yetkililerinin bu sabah gelip evleri dolaştığını belirten Çelik, “Dünden beri herkes perişan. HATSU yetkilisi daha bu sabah geldi. Hiçbir hazırlıkları yok. HATSU’nun dün akşam su çekme motorlarıyla mahallelinin yanında olması lazımdı. HATSU sınıfta kaldı. Sadece HATSU değil tüm yetkililer sorunlu. Her sene su basıyor, altyapıya hiçbir şey yapılmıyor" diye konuştu.

Elektrik mahallesinde kanalizasyon suları taşarak, sokaklara çıktı. Sokakların kanalizasyon atıklarıyla dolduğunu söyleyen Vail Çelik, sağlık açısından da endişeli olduklarını belirtti.

‘NORMAL YAĞMURDA DA SU BASIYOR’

Hatay’ın birçok ilçesinde her sene şiddetli yağış sonrası benzer manzaralar ortaya çıkıyor. Esnaf da mahalleliler de altyapı sorunundan şikayetçi. Köprübaşı'nda terzi olan Zehra Turunç’un  dükkanına şiddetli olmayan yağmurlarda da su giriyor. Böyle durumlarda HATSU’dan görevlinin gelip, tıkanan  giderleri açtığını belirten Turunç, “Her sene şiddetli yağışta Uzun Çarşı ve Köprübaşı’nda dükkanların su altında kalıyor. Rögarların ya çoğaltılması ya da genişletilmesi gerek. Dükkanın duvarında su fışkırıyor. Sürekli küf kokusu. Tam gitti diyorum, yine su basıyor” dedi.

 

Etiketler Hatay sel HATSU