Samandağlılar su kesintileri nedeniyle eylem yaptı

Hatay’da uzun süredir büyük bir sorun haline gelen su kesintileri, Samandağ’da protesto edildi. HATSU önünde bir araya gelenler, “Herkes gibi su hakkımızı istiyoruz” dedi.

Samandağ Halk Meclisi öncülüğünde HATSU binası önünde bir araya geldi
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın hemen hemen tüm ilçelerinde aylardır su kesintileri yaşanıyor. Samandağ ilçesinde Samandağ Halk Meclisi öncülüğünde HATSU binası önünde bir araya gelenler, su kesintilerini protesto etti.

Sürekli su kesintileri olmasına rağmen faturaların yüksek geldiğine dikkat çekildi. “Artık yeter susuzluk ve ayrımcı politikalar son bulsun” pankartının açıldığı açıklamada serbest kürsü yapıldı. Söz alanlar yaşadıkları su sıkıntısını anlattı.

‘ÇOCUĞUMU BANYO YAPTIRAMADIM’

Söz alıp konuşan bir kişi, “Pandemi sürecinde hijyenik olun diyorlar, biz elimizi yıkayamıyoruz. Okula giden çocuğum var banyo yaptıramadım daha. Bizim diğer insanlardan neyimiz eksik bize su vermiyorlar. Artık yeter, biz de herkes gibi su kullanalım” dedi.

Eylemde söz alan protestocuların büyük kısmı sürekli su kesintileri olmasına rağmen faturalarının yüksek geldiğini, kullanmadıkları suya para ödediklerini söyledi. “Bu dolandırıcılığa hep beraber son vereceğiz” diyen halk meclisi, bundan sonra sürekli bir araya geleceklerini belirtti.

GÜZELMANSUR ‘SAMANDAĞ’DA SORUN ÇÖZÜLDÜ’ DEMİŞTİ

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur su kesintilerine dair geçtiğimiz haftalarda, Türkiye’nin yüzde 80`inde şehirlere su iletimi içme suyu barajlarından sağlanırken Hatay'da 300/400 metrelik kuyulardan elektrik gücüyle su iletimi sağlandığını belirtmişti.

Bir saatlik bir elektrik kesintisinin 8 saat su kesintisine neden olduğunu söyleyen Güzelmansur, Samandağ, Arsuz’a su kuyuları açıldığını, bu bölgelerde su kesintileri sorunun çözüldüğünü söylemişti.