Hastanede cinsel saldırı davası: Dayanışma çağrısı yapıldı

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde hemşire H.Z'ye cinsel saldırıda bulunduğu için yargılanan hekim S.E, yarın üçüncü kez hakim karşısına çıkacak.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde hemşire H.Z.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla asistan hekim S.E., yarın Bakırköy 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü kez hakim karşısına çıkacak. 4 Şubat’ta görülen davanın ikinci duruşmasında savcı, delil yetersizliğini gerekçe göstererek sanık hakkında berat talebinde bulunmuştu.

İlk duruşmada olay gününü anlatan sanık asistan doktor S.E, H.Z. ile flört ettiklerini ileri sürdü. Ancak HTS kayıtlarını da inceleyen savcı, hazırladığı iddianamede ikili arasında bir ilişki olmadığını belirterek sanık hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istedi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Söz konusu cinsel saldırı iddiasıyla ilgili 23 Ocak’ta soru önergesi veren Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, “Suçun oluştuğunu gösteren kamera kayıtları, tanıklar ve uzman raporlarına karşın sanık hakkında bir adli tedbir uygulanmadığı gibi; iddia makamınca sanık hekim hakkında beraat kararı istenmiştir” dedi.

Karaca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ayrıca şu soruları sordu: “Bakanlığınız söz konusu davaya, kadın sağlık emekçisi yanında müdahil olmuş mudur? Olmamışsa nedeni nedir? Bakanlık temsilcileri 25 Ocak 2024 tarihli karar duruşmasına katılacak mıdır? Sağlık emekçisi kadının psikolojik sağlığı açısından olumsuz olacağına dönük hekim raporlarına karşın, neden görev yeri değiştirilmiştir? Adı geçen hekim S.E.’nin daha önce de başkaca kadın sağlık emekçilerine dönük cinsel suçlar işlediği dava dosyasına da yansımıştır. Buna karşın çalıştırılmaya devam edilecek midir? Kaç sağlık emekçisi Bakanlığınıza cinsel suçlar hakkında başvuru yapmıştır? Cinsel suçlara maruz kalan kadın sağlık emekçilerini korumak için bakanlığınız ne tür önlemler almaktadır?”

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Bakırköy 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edem davanın üçüncü duruşmasında karar çıkması bekleniyor. Duruşma savcısı, 4 Ocak’ta görülen ikinci duruşmasında delil yetersizliği nedeniyle sanık asistan doktor S.E. hakkında beraat talebinde bulundu.

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi çalışanları ile Kamu Emekçileri Sendikası KESK Kadın Meclisleri, karar duruşması öncesi saat 10.30’da Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. Kadın Meclisi, İstanbul’daki kadın derneklerine ve siyasi parti temsilcilerine dayanışma çağrısı yaptı.

Ne olmuştu?

İstanbul Yedikule Göğüs ve Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor S.E, 11 Mart’ta nöbetçi hemşire H.Z’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. İfadesi alınan asistan doktor S.E, serbest bırakıldıktan sonra açığa alındı. Hemşire H.Z. ise Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sürgün yedi.

S.E, savcılık ifadesinde, “H.Z. ile 3 yıldır flört düzeyinde arkadaşlığı olduğunu, iş dışında da görüştüklerini” ileri sürdü. Bunun üzerine savcılık, S.E’ye ait üç aylık HTS kayıtlarını inceledi. HTS kayıtlarında S.E. ve H.Z'nin sadece 12 Ocak ile 17 Şubat 2023 tarihleri arasında dört kez telefonla görüştükleri belirlendi. HTS kayıtlarının incelenmesinin ardından savcılık, iddianamede, “Asistan doktor S.E’nin hemşire H.Z. ile sevgili olduğuna dair herhangi bir delilinin olmadığı, bu konuşmaların iş arkadaşları arasında olağan sayılacağı" tespitini yaptı.

Davanın iddianamesinde sanık S.E'nin 12 yıla kadar hapsi isteniyor. Savcılık, sanık S.E'ye 'nitelikli cinsel saldırı' suçlaması yöneltti.