Hasta mahpus Kırtay: Bu hafta ölüm haberimi alabilirsiniz hazırlıklı olun

Şakran T-Tipi Cezaevi’nde kalan hasta mahpus 73 yaşındaki Abdulhalim Kırtay ailesini arayıp "İki gündür hücredeyim. Bana baskı kuruyorlar. Bu hafta ölüm haberimi alabilirsiniz. Hazırlıklı olun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 27 yılı aşkın süredir cezaevinde olan ve birçok hastalığı bulunmasına rağmen tahliye edilmeyen Abdulhalim Kırtay, dün ailesini arayarak kendisine çok baskı kurulduğunu söyledi. 

Şakran 2 Nolu T-Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 73 yaşındaki Abdulhalim Kırtay'ın kızı Herdem Merwanî sosyal medya hesabından babasıyla yaptığı konuşmayı paylaşarak endişelerini dile getirdi.

'HAZIRLIKLI OLUN'

Kırtay kızı Herdem Merwanî’ye şunları aktardı: “İki gündür hücredeyim. Çok hastayım. Bana çok baskı kuruyorlar. Bu haftaya ölüm haberimi alabilirsiniz. Hazırlıklı olun.”

Herdem Merwani, kısa süren telefon konuşmasından sonra yüksek sesle babasının "ayyyy" sesiyle telefonun kapandığını aktardı.

Merwani, Kırtay'ın hastaneye kaldırıldığı bilgisinin verildiğini fakat şüpheyle karşıladıklarını belirtti:

"Şakran zindanında aldığımız bilgiye göre: Babamı hastaneye kaldırmışlar. Ancak biz aile olarak bu bilgiye şüphe ile bakıyoruz. Kabul etmiyoruz. Sağlıklı bilgi için: Telefonla değil. Avukatlar, HDP'li vekiller, İHD ve benzeri kurumların babamla yüz yüze konuşmasını bekliyoruz. Üç gün önce 'hastaneye götürüyoruz' deyip koğuştan çıkartıyorlar. Koğuş arkadaşları onun hastanede tedavi edildiğini düşünürken maalesef hastaneye değil hücreye atılmıştı. Şimdide 'hücreden alıp hastaneye götürdük' diyorlar. İnanmıyoruz, güvenmiyoruz." (KAYNAK: MA)