Hapisten firar eden eski asker yakalandı

İngiltere Metropolitan Polisi, 'terör' suçlarından tutuklu bulunan ve tutulduğu hapishaneden kaçan 21 yaşındaki Khalife'nin yakalandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Metropolitan Polisi, 'terör eylemlerini destekleme' ve 'teröristlerle bilgi paylaşma' suçlarından tutuklu yargılanan 21 yaşındaki eski asker Daniel Abed Khalife'nin durumu hakkında açıklama yaptı. Polis, Khalife'nin yakalandığını duyurdu.

Reuters'ın haberine göre, Metropolitan Polisi, Khalife'nin bugün yerel saatle 11.00'den önce başkent Londra'nın Chiswick bölgesinde yakalandığını ve gözaltında tutulduğunu bildirdi.

Ne olmuştu?

Londra Metropolitan Polisi, 7 Eylül Perşembe günü bir açıklama yaparak, İngiltere'de 'terör eylemlerini destekleme' ve 'teröristlerle bilgi paylaşma' suçlarından tutuklu yargılanan 21 yaşındaki eski asker Daniel Abed Khalife'nin hapisten kaçtığını duyurmuştu.

Polis, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, eski asker Khalife'nin 07.50 sıralarında Londra'daki HMP Wandsworth Hapishanesi'nden kaçtığını bildirmişti. Beyaz tişört, bot ve kare desenli pantolon giydiği belirtilen eski askerin hala Londra'da olduğunu tahmin eden polis, vatandaşlardan Khalife ile ilgili bilgileri polisle paylaşmasını istemişti. 

Khalife, 27 Ocak'ta hakim karşısına çıkmış ve tutuklu yargılanmak üzere HMP Wandsworth Hapishanesi'ne konmuştu. Bir sonraki duruşması 13 Kasım'da yapılacak Khalife, 3 farklı terör suçundan yargılanıyor. Khalife, terör saldırısı yapacağı ya da azmettireceği tahmin edilen bir kişiye bilgi sağlamak, patlama veya yanmaya sebep olarak kendine, başkasına ya da bir mülke zarar verecek şekilde şüpheli eşya yerleştirmek ve Resmi Sırlar Yasası'na aykırı olacak şekilde düşmanların faydasına bilgi, belge, doküman sağlamak, kayıt yapmak, yayın yapmak ve bu kişilerle temasa geçmek suçlarından yargılanıyor. (DIŞ HABERLER)