Hamas'tan 'Türkiye' açıklaması: Katar ve Mısır arabuluculuğunu değiştirmeye çalışmıyoruz

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin medya danışmanı Taher el-Nounou, "Katar ve Mısır arabuluculuğunu Türkiye'nin arabuluculuğu ile değiştirmeye çalışmıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin medya danışmanı Taher el-Nounou, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Haniye'nin İstanbul'da görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan-Haniye görüşmesini 'son derece önemli bir an' olarak niteleyen Hamas yetkilisi, Gazze'de arabuluculuk süreçlerine değindi. 

Al Mayadeen'e konuşan Taher el-Nounou, "Türk yetkililerle yapılan görüşmeler, öncelikle İsrail işgalinin Filistin halkına karşı işlediği suçlardan sorumlu tutulması etrafında döndü" dedi. Taher el-Nounou "Katar ve Mısır arabuluculuğunu Türkiye'nin arabuluculuğu ile değiştirmeye çalışmıyoruz ve Haniye'nin Türkiye ziyaretinin bu konuyla hiçbir ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

KATAR 'YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ' DEMİŞTİ

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman El Sani, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ülkesinin İsrail ve Hamas arasındaki arabuluculuk rolünün 'istismar edildiği' gerekçesiyle yeniden değerlendireceğini açıklamıştı.

El Sani'nin bu açıklamasının ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'a bir ziyaret düzenlemişti. 

HANİYE-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Türkiye'ye bir ziyarette bulunan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Hamas lideri Haniye toplantıda, 'Gazze'de kalıcı ateşkes, İsrail'in Gazze Şeridi'nin tamamından çekilmesi, yerinden edilenlerin evlerine geri dönmesi, yeniden imar, ablukanın kaldırılması ve bir takas anlaşmasına varılması' yönündeki taleplerinde ısrarcı olduğunu Erdoğan'a ilettiklerini dile getirmişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)