Hamas: Saldırı bitip abluka kalkmadan asker rehine değişimi olmayacak

Hamas yöneticisi Usame Hamdan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sona ermeden ve abluka kaldırılmadan İsrailli rehin askerlerin değişiminden söz edilmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ile Hamas arasında varılan geçici ateşkesin son gününde Gazze'de gerçekleştirilen altıncı 'rehine' takası da tamamlanırken Hamas cephesinden yeni bir açıklama geldi. 

Hamas yöneticisi Usame Hamdan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durmadan ve abluka kaldırılmadan İsrailli rehine askerlerin değişiminden söz edilmeyeceğini söyledi.

AA'nın aktardığına göre Hamdan, Lübnan Hizbullahı'na yakınlığıyla bilinen El-Meyadin televizyon kanalına yaptığı açıklamada "insani ara"nın uzatılmasına yönelik çabaların henüz olgunlaşmadığını ve uzatılması için bugüne kadar kendilerine sunulanları incelemeye değer bulmadıklarını ifade etti.

"Gazze'ye yönelik saldırganlık bitmeden ve abluka sonlandırılmadan İsrailli esir askerlerin değişiminden söz edilemez." ifadelerini kullanan Usame Hamdan, "Direniş 'insani ara'nın sona ermesinden sonra her türlü olasılığa kendini hazırlıyor" dedi. 

Hamas yöneticisi "Ateşkes bizim için yeterli değil. Aksine işgal güçlerinin Gazze'den çekilmesi ve saldırıların sona ermesi gerekiyor." dedi. (HABER MERKEZİ)