Hamas lideri Haniye'nin İsrail saldırısında yaralanan torunu hayatını kaybetti

Hamas Politbüro Başkanı Haniye'nin 10 Nisan'da İsrail'in düzenlediği saldırıda yaralanan torunu Melek Haniye yaşamını yitirdi. İsrail saldırılarında Gazze'de bugüne kadar 33 bin 797 kişi öldü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İsrail'in düzenlediği saldırıda yaralanan torunu Melek Haniye, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı'nın sağlık kaynaklarından aktardığına göre, bayramlaşmaya giden ailesiyle aynı araçta bulunan ve İsrail'in araca düzenlediği saldırıda yaralanan Melek, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. İsrail'in saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde gıda ve su gibi temel ihtiyaçların yanı sıra tıbbi imkanlar da yetersiz.

ÜÇ OĞLU VE DÖRT TORUNU HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İsrail ordusu, 10 Nisan'da Ramazan Bayramı dolayısıyla Gazze kentinin batısındaki Eş Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu. Saldırıda üç oğlu ve dört torununu kaybeden Haniye, 'çocuklarının Gazze'yi terk etmediğini, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda hayatlarını feda ettiğini' söylemişti. İsrail basınına göre 'Haniye'nin oğullarına suikast, İsrail ordusu ve istihbaratının işbirliğiyle' gerçekleştirilmişti.

GAZZE'DE CAN KAYBI 33 BİN 797'YE YÜKSELDİ

Öte yandan, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın bugün paylaştığı bilgilere göre, İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 797'ye, yaralıların sayısı ise 76 bin 465'e yükseldi. Bakanlık, İsrail'in saldırıları sebebiyle son 24 saat içinde 68 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 94 kişinin ise yaralandığını açıkladı..

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)