Hamaney: Başörtüsüne karşı mücadele casus teşkilatların kışkırtmaları

İran dini lideri Hamaney, Mahsa Jina Amini'nin katledilmesi sonrası ülkede yükselen zorunlu başörtüsü karşıtı eylemleri hedef aldı: Başörtüsü takmak dini ve yasal zorunluluktur. İhlal etmek haramdır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da 22 yaşındaki Mahsa Jina Amini'nin gözaltında işkenceyle katledilmesinin ardından doruğa çıkan zorunlu başörtüsüne karşı isyan devam ediyor.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de eylemleri hedef alarak, başörtüsünü takmayanların birçoğunun “düşman ve casus teşkilatların bu konudaki kışkırtmalarının farkında olmadıklarını” savundu. 

AA'nın İran’ın resmi haber ajansı IRNA’dan aktardığına göre, Hamaney başkent Tahran’da ülke yetkilileriyle yaptığı görüşmede son günlerde yeniden gündeme taşınan zorunlu başörtüsü konusunu değerlendirdi.

Hamaney, "Başörtüsü takmak dini ve yasal bir zorunluluktur. Bunu ihlal etmek haramdır." ifadelerini kullandı.

'DÜŞMAN VE CASUS TEŞKİLATLAR'

Başörtüsünü takmayanların birçoğunun “düşman ve casus teşkilatların bu konudaki kışkırtmalarının farkında olmadıklarını” söyleyen Ayetullah Ali Hamaney, “Başörtüsüne karşı mücadelenin arkasında kimlerin ve hangi örgütlerin olduğunu bilseler bunu yapmazlar” diye konuştu.

Hamaney, söz konusu sorunun mutlaka çözüleceğini kaydederek, “Elbette düşman planla hareket etti, biz de planla hareket etmeliyiz. Kuralsız işler yapılmamalı” değerlendirmesini yaptı. (HABER MERKEZİ)