Halkevleri, 23 Şubat'ta kuruluş yıldönümünü kutlayacak

Halkevleri, 23 Şubat'ta düzenlenecek kokteyl ve konser ile kuruluş yıldönümünü kutlayacak.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkevleri, 92. kuruluş yılını 23 Şubat 2024'te İzmir Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde düzenlenecek kokteyl ve konser ile kutlayacak. Saat 19.30'daki kokteylin ardından saat 20.30'da başlayacak konser, herkese açık olarak düzenlenecek. 

Geniş Merdiven Orkestrası'nın konser vereceği geceye; çevre, ekoloji ve işçi direnişlerinden konuklar ile direnen gazeteciler de katılacak. 

'YAŞAMI YENİDEN KURMAK İÇİN YÜRÜYORUZ'

Halkevleri, kuruluşunun 92. yıldönümü için bir bildiri paylaştı. Bildiride, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün; işçilerin memleketin dört bir yanında güvencesizliğe meydan okuduğu, kadınların isyanının hiç durmadığı, hayat pahalılığına ve yoksulluğa karşı memleketin her köşesinden seslerin yükseldiği, basının, sanatın, şiirin, kalemin direndiği bir ortamda 92. yılımızı kutluyoruz. Her felakette; yaşamı üretenlerin çözümün de kendisinde olduğunu ortaya koyduğu, dayanışmanın hiç tükenmediği, yeni bir baharın müjdelendiği, yeni bir kuruculuğun hayata geçtiği günlerde 92. yaşımızı kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Şüphesiz, yarını kuracak olanlar direnenler ve yaşanan her yıkımın ardından yaşamı yeniden kuranlar olacaktır. İşte bu bilinçle ve dünden yarına mücadele edenlerin ışığıyla yaşamı yeniden kurmak için yürüyoruz. İnsanca bir yaşam, demokrasi, laiklik, özgürlük ve barış için yürüyoruz.”

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)