Halk TV'ye Cemo cezası durduruldu

'Cemo' şarkısının söylenmesi nedeniyle Halk TV'ye 3 program yayın durdurma cezası veren RTÜK'ün kararı mahkemeden döndü.

Hilmi Yarayıcı, Grup Yorum'un 'Cemo' şarkısını Halk TV yayınında seslendirmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - RTÜK'ün, "terör propagandası" olduğu gerekçesiyle Hilmi Yarayıcı'nın Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programında söylediği "Cemo" şarkısı nedeniyle Halk TV'ye 3 program yayın durdurma cezası vermesi mahkeme tarafından durduruldu.  

Halk TV avukatlarının yargıya taşıdığı ceza için yürütmeyi durdurma kararı alındı ancak RTÜK itiraz etti ve Görkemli Hatıralar geçtiğimiz pazar günü yayınlanamadı.

Halk TV avukatları bunun üzerine kararı üst mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Burada alınan kararda ise Halk TV haklı bulundu. Bu nedenle Serhan Asker İle Görkemli Hatıralar programı normal yayın saatinde  ekranda olacak.

DOSYA ESASTAN GÖRÜLECEK

Fakat yargılama henüz bitmedi. Mahkeme kalan 2 cezanın uygulanıp uygulanmayacağına esastan karar verecek.

'SÖZLERİ AÇIKÇA TERÖRÜ ÖVÜCÜ NİTELİKTE DEĞİL'

Mahkeme kararında ise şunlar yazıldı: "Cemo türküsünün teröre destek verdiği gerekçesiyle Halk TV'ye yaptırım uygulanmış olsa da, şarkının sözlerinin terörü açıkça övücü nitelikte olmadığı, şarkının terör propagandası amacıyla kullanıldığına dair dosyaya herhangi bir veri konulmadığı anlaşıldığından Halk TV'nin itirazının kabulüne oybirliğiyle karar verilmiştir." (Kaynak: Halk TV)