Halk TV'nin Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nde çekmek istediği programa izin verilmedi

Halk TV'nin Ankara'daki Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nde program çekmek için kaymakamlık ve valiliğe yaptığı başvurulara cevap verilmedi. CHP Milletvekili Nihat Yeşil konuyu Meclis'e taşıyacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halk TV'de yayınlanan "Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar" programının yeni bölümünün Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nde çekilmek istenmesine izin verilmedi. Serhan Asker konuyu, "Bugün biz bu yayını Hasanoğlan Köy Enstitisü'nde bu yayını yapmak istedik. O yerleşkenin içinde yapalım dedik ama her zaman olduğu gibi yasaklarla karşılaştık" sözleriyle duyurdu.

Valiyle, kaymakamla konuşulduğunu belirten Asker şunları söyledi: "Bütün girişimlerde bulunuldu. Hele Vali Bey Ankara Milletvekili Nihat Yeşil'in telefonuna dönüş bile yapmadı. 'Hemen ilgileniyorum sayın milletvekilim' dedi. Bu ülkenin seçilen milletvekiline henüz dönüş bile yapmadı ama canları sağ olsun diyeceğiz biz. Biz de tepkimizi sosyal medyada ortaya koyacağız tabii ki."

'MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIM'

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ise tepkisi şöyle ifade etti:

"Yasal olan tüm işlemlere başvurduk. Sayın Valiyi telefonla aradım. Ankara Valisi 'Bilgim yok. Bana ulaşılmadı ama ulaştığı noktada derhal size döneceğim sayın vekilim' dedi. Ama ne hikmetse aradan 48 saat geçti, sayın Vali bize dönecek. Telefonla bile dönmedi. Bunu Meclis gündemine de getireceğim. Bizim amacımız bir şeyi kaşımak değil. Amacımız bu ülkede bu değerleri yaratan, aydınlık yüzünü insanlarımıza, evlatlarımıza tanıtmak."

'BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI'

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın ise köy enstitüsünün son durumunu şöyle anlattı:

"Dün Köy Enstitülerinin yerleşkelerini gezdik. Orada 1940'lı yıllardaki öğrencilerin seslerini, cıvıltılarını duyuyorduk. Biz bu yerleşkeyi iki yıl önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ile birlikte ziyaret ettik. O bölgede yıkılan, yıkılmakta olan binaları gördük. Kendisi, MEB'den de yetki alarak, restorasyonunun yapılması için çalışmalarını başlattı. 'Artık düzelecek. Mirasa sahip çıkacağız' dedik. MEB izin verdi. Ancak büyükşehir belediyemiz bütün çalışmaları hazırladıktan 4 ay sonra MEB'in bunu yapacağı söylendi. Ne yazık ki burada görüyorum ki bir yılda bile binalarımız yıkılma noktasına geldiler. Bir çivi bile çakılmadı." (HABER MERKEZİ)