Halit Kıvanç son yolculuğuna uğurlandı

Halit Kıvanç, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde düzenlene törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TYSD) tarafından, önceki gün vefat eden Halit Kıvanç için Levent’teki TYSD bahçesinde tören düzenlendi. Törenin düzenlediği bahçede bulunan İstanbul Topkapı Üniversitesi binasına Kıvanç’ın dev posteri asıldı.

Törene Halit Kıvanç’ın eşi Bülbin Kıvanç, oğlu Ümit Kıvanç, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu, TİP Milletvekili Ahmet Şık, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sanatçı Orhan Gencebay, Gülten Kaya, İzzet Öz, Ali Kırca, Arat Dink, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar, spor yazarları, televizyoncular ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. 

.

‘TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPARAK KURUCULAR ARASINA ALDIK’

Cenaze töreninde Halit Kıvanç ile bir anısı anlatan Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Oğuz Tongsir, “Bir gün odama geldi. 'İçimde bir ukte var. Ben bu derneğin kurucusu arasında yokum. Ama kurulması için en çok çaba gösteren benim’ dedi. Halit abi gitti. Ben dernekte olağanüstü toplantıyı yaptım. Tüzük değişikliği yaparak onu kurucular arasına aldık. Bunu görünce gözleri doldu. Onun için bu kadar önemliydi burası" dedi.

Tongsir, bu hafta oynanacak tüm futbol müsabakalarında Halit Kıvanç için bir dakikalık saygı duruşu yapılacağını belirtti. 

‘İŞİNİ DÜZGÜN YAPMAYA ÇALIŞAN BİRİYDİ’

Ümit Kıvanç ise şunları söyledi: "Babam işini düzgün yapmaya çalışan biriydi. Basit bir laf gibi gözüküyor ama bizim kültürümüz içerisinde çok özel bir konuma oturtuyor insanı. Çünkü bizde işini düzgün yapmak diye normal bir alışkanlık yok. Kaç senelik spikerken bile tuvalette takım oyuncularının isimlerini sayardı. Bir yere yükselmiş bir insandı. Onu kimseye yüz sürerek yapmamıştı. Kimsenin de üstüne basarak yapmamıştı. Kendi çabasıyla yapmıştı. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

‘HERKESİN ÜZERİNDE EMEĞİ VAR’

Halit Kıvanç’ın öğrencisi Metin Uca da törende bir konuşma yaptı. Uca, "Kimin öğrencisi olmaktan kıvanç duyarsınız? Ben Halit Kıvanç’ın öğrencisi olarak kıvanç duyuyorum. Herkesin üzerinde emeği, izi var. Türk televizyonu, tarihindeki en iyi ismini kaybetti. Bir okul olarak varlığıyla çok şey kattı" diye konuştu.

.

Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da konuşmasında, "Halit Kıvanç ağabeyi ebediyete uğurluyoruz. Televizyonun olmadığı dönemlerde radyoda o naif sesiyle, betimlemeleriyle, televizyonu aratmayacak şekilde hadiselere vukufiyetiyle kulaklarımızda, zihinlerimizde yeri olan bir isimdi. Sonrasında yine televizyonda hem sporda, hem kültürde ve sanatta çok güzel hatıraların, özel anların sesi olan, iz bırakan bir insandı. Beyefendiliğiyle, nezaketiyle, çalışma usulleriyle her alanda her yönüyle örnek bir kişilikti. Bu vesileyle kendisini minnetle anmak istiyorum. İnanıyorum ki onun bu izlerini taşıyacak, yarınlara aktaracak genç medya insanları onun yolundan gidecekler. Tüm sevenlerinin, değerli ailesinin, milletimizin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun” dedi.

‘SPOR YAZARLIĞININ TA KENDİSİYDİ’

Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, “Bu mesleğin duayeni değil, bu mesleğin ta kendisiydi. Herkese saygılıydı. Biz ondan en çok iş ahlakını öğrendik. Bir maça giderken sabah kahvaltısında başlardı çalışmaya. Çok titizdi. Çok disiplinliydi. Çok birliktelikler yaşadık. Şimdi herkes amigoluk yapıyor. O asla öyle biri değildi. Türkçenin hakkını veren adamdı” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Kıvanç’ın naaşı Zincirlikuyu Camisi'ndeki öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.