Hakan Fidan'dan AB'ye vize çağrısı: 'Mağduriyete son verin'

AB Komisyonu'ndan Oliver Varhelyi ile bir araya gelen Bakan Fidan, "Vize serbestisi sürecinde ilerleme kaydedilmesi de beklentilerimiz arasındadır" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, AB ile Türkiye arasındaki işbirliği görüşmeleri için Türkiye'yi ziyaret etti. Varhely, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından ortak açıklamalar bulundu.

DHA'nın aktardığına göre, Fidan, "Türkiye’nin AB üyelik sürecinin önünün açılması ilişkilerimizin üyelik perspektifi temelinde yeniden canlandırılması elzemdir. Vize serbestesi sürecinde ilerleme kaydedilmesi de beklentilerimiz arasındadır. Düzensiz göçle mücadelede de adil bir yük paylaşımı temelinde iş birliğine ihtiyacımızı yineledik" açıklaması yaptı. Fidan ayrıca Schengen krizi konusunda da, "Türk vatandaşlarının mağduriyetine son verin" ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Üyesi Oliver Varhelyi ise "Türkiye bizim için dost bir ülke. AB-Türkiye ilişkilerinde nasıl bir ilerleme sağlayabiliriz bunu görüşmemiz istendi. Halihazırda gerçekleştirdiğimiz bazı başarılar da var. Yeni Ortaklık Anlaşması bizim için ve insanlar için önemli bir gelişme, bu yatırımları kolaylaştıracak. Türkiye Yatırım Platformu şu anda tamamen operasyonel hale geldi. Bütün bunlar Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunacaktır. Bu ayrıca Türkiye ve Avrupa'da istihdamı da artıracaktır. Türkiye'deki tahrip edici depremin ardından 150 milyon Euro'luk insani yardımda bulunduk, ayrıca 470 milyon Euro'luk bir paket hazırlandı" açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)