Hakan Atilla: Taşkesenlioğlu'nun ne sıfatı vardı da genel müdür oldu anlayamadım

Halkbank Genel Müdür Yardımcısıyken ABD'de tutuklanan Hakan Atilla, bankanın eski genel müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu için, "Hangi vasıfla bu göreve getirildi ben de merak ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkbank Davası'nda ABD'de 28 ay tutuklu kaldıktan sonra Türkiye'ye sınır dışı edilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, kendi yargılanma süreci ve Sedat Peker'in paylaşımlarıyla gündeme gelen eski Halkbank Genel Müdürü ve eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'BANKAYA KATKI SAĞLAYACAK TEK BİR ŞEY YAPTIĞINI GÖRMEDİM'

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'na konuşan Atilla, Taşkesenlioğlu için, “Hangi vasfı değerlendirildi de bu göreve getirildi ben de merak ediyorum. Beraber çalıştık. Bankaya katkı sağlayacak tek bir şey yaptığını görmedim. Ne sıfatı vardı da genel müdür oldu anlayamadım. Belki kendisini atayan imzayı atan Ali Babacan biliyordur. Mesele hep Sarraf’a indirgendi. Oysa Halkbank, o günlerde yurtdışı operasyonları başarıyla yönetiyordu. Uluslararası firmalara da hizmet ediyordu. Bu durum birilerinin işine gelmemiş olabilir. Atanacak kişinin bazı özellikleri karşılaması gerekirdi” ifadelerini kullandı.

'KENDİSİNE AVUKAT BİLE TUTMADI BANKA'

ABD'de tutuklanması için kendisine kumpas kurulmuş olabileceğini düşündüğünü söyleyen Atilla'nın röportajından bir bölüm şöyle:

"Eğer önceden hazırlık olsa ABD’ye indiğim gibi tutuklanırdım. Orada olduğum öğrenildikten sonra harekete geçildi. Dönüşüme yetiştirdiler. Bana ait olmayan bir ses kaydını gerekçe gösterip tutukladılar. Beni tutukladıktan sonra da gerisini hazırladılar. ABD’de hukuki süreçler Türkiye’den farklı işliyor. Bankanın, savcılık aşamasında, henüz iddianameye dönüşmeden adım atmasını ve bu işi kapatmasını istedim. Davaya dönüştükten sonra mahkemede savunma yapmak kolay değil. Benimle aynı fikirde değillerdi. Kendisine avukat bile tutmadı banka. Ben Hakan Atilla olduğum için tutuklanmadım. Halkbank yöneticisi olduğumdan tutuklandım. Şunu beklerdim; banka öne çıkıp, ‘Muhatap biziz, o değil’ demeliydi. Banka bunu yapmadı. Eğer yapsaydı, biz bu noktaya gelmezdik. Dedim ya, kendisine avukat bile tutmadı banka."

RÖPORTAJIN TAMAMI