Hacıhüsrev'de evleri basılan mahalleli sokağa atıldı

Beyoğlu Belediyesi, Hacıhüsrev’de polis eşliğinde evleri bastı. Çok sayıda kişi sokağa atıldı, eşyaları başka yere taşındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyoğlu'nun Hacıhüsrev Mahallesi'nde "Piyalepaşa projesi" için evler yıkılıyor. Evlerini boşaltan istemeyen mahalleli, polis zoruyla çıkarıldı. Sokakta bekleyen aileler ise nereye gidecekleri ne yapacakları ve nereye götürülecekleri hakkında bir bilgiye sahip olmadıklarını söylüyor.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'ın Piyalepaşa projesi için çok sayıda mahallelinin evi yıkılmak isteniyor.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Hacıhüsrev Mahallesi, sabah saatlerinde ablukaya aldı. Polis ve zabıtalar, mahalleliye evlerini bir buçuk saat içinde boşaltmalarını istedi. Onlarca polisi karşısında gören bina sahibi Hüseyin Aktaş kalp krizi geçirdi. Aktaş, yoğun bakıma alındı.

Evleri boşaltılan bir aile 20 kişilik bir nüfusa sahip. Eşyalarının nereye götürdüklerini dahi bilmiyorlar. Beyoğlu Belediyesi tarafından bir otele yerleştirileceklerini ancak bir hafta sonrası için bilgilendirilmediklerini söyleyen Engin Arat, “Bir otel ayarlamışlar. Ama bir haftalık. Sonrası yok. Bize 'Beyoğlu Sosyal Hizmetlere gidin' dendi. Sosyal Hizmetler ise 'bizim bir bilgimiz yok' dedi. Sabah erken geldiler. Ayakkabılarımızı bile aldılar. Bazı binaların elektrik ve suları kesildi.”