Haaretz: Netanyahu delil topluyor, orduyu suçlayacak

Haaretz gazetesine konuşan savunma kaynakları, Netanyahu'nun 'ordu aleyhine delil topladığını' iddia etti. Bir kaynak, "Özel konuşmalarında kendisinin suçlanamayacağını anlatıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırıların sorumluluğunu orduya yüklemek için harekete geçtiğini iddia etti. Gazeteye konuşan savunma kaynakları, Netanyahu'nun 'ordu aleyhine delil topladığını' ileri sürdü.

'KAMPANYA YÜRÜTÜYOR'

"Netanyahu kampanya yürütüyor" diyen kaynak, şöyle devam etti: "Ordu aleyhine kanıt topluyor, özel konuşmalarında kendisinin suçlanamayacağını ve kendisine istihbarat verilmediğini anlatıyor."

Netanyahu'nun askeri muhabirlerle irtibat kurmak üzere yeni sözcü atamak gibi adımlar attığı da belirtilirken, bir kaynak Başbakan'ın subaylara 'iftira attığını' duyduğunu dile getirdi. Kaynaklar, savunma bakanı ve genelkurmay başkanının genellikle askeri muhabirlerle sürekli iletişim halinde olması nedeniyle, özellikle savaş sırasında bu atamanın olağandışı olduğunu belirtti. Netanyahu'nın yanı sıra, çoğu yetkilinin de muhabirlerle bir araya gelmediğini söyleyen bir savunma kaynağı şöyle dedi: "Genelkurmay başkanı tek bir muhabirle bile tanışmadı. Başbakan, bunlardan birkaçını zaten iki kez gördü.”

'DELİLLERİ SİLİYOR' İDDİASI

Geçtiğimiz saatlerde açıklama yapan İsrailli muhalif Sivil Demokrasi Hareketi de, 'Netanyahu'nun, gelecekte oluşturulacak bir soruşturma komitesinin çalışmasını zorlaştırmak amacıyla delilleri silmeye başladığını' ileri sürmüştü. 

İsrailli emniyet teşkilatı yetkilileri ile siyasiler, saldırıyı öngöremediklerini itiraf ederek sorumluluk üstlenirken Netanyahu, şu ana kadar Hamas saldırısında sorumluluğu olduğuna dair bir açıklama yapmadı. (DIŞ HABERLER)