Güzellik merkezi soruşturmasında yeni gelişme: Bakanlık müfettiş görevlendirdi

Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, "para karşılığında güzellik merkezi açmak isteyenlere sınav soruları satılıyor" iddiasının ardından inceleme başlattı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat’la ilgili “kara para aklama” soruşturması devam ediyor. Devam eden soruşturmaların ardından Ticaret Bakanlığı, açtıkları güzellik merkezleri ve sattıkları ürünlerle gündem olan 600 sosyal medya fenomeni hakkında inceleme başlattı. 

Bir güzellik merkezi uzmanının Gazete Duvar’a yaptığı açıklamanın ardından gözler güzellik merkezi açmak için belge veren kurumlara çevrildi. Söz konusu uzman “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Şişli Mesleki Eğitim Merkezi Çıraklık Okulu’nda sorular para karşılığında veriliyor. Bu şekilde eğitimsiz onlarca kişi güzellik merkezi açma yetkisi elde ediyor” iddiasında bulunmuştu.

EĞİTİM MERKEZİ: ALT KURSLAR YAPIYOR OLABİLİR

Söz konusu iddiaları sorduğumuz Şişli Mesleki Eğitim Merkezi Çıraklık Okulu’dan bir yetkili ise iddiaları yalanlayarak şunları söyledi: “Ustalık Belgesi almak için aralıkta başvuru yaparsanız şubatta sınavlara girersiniz. Şartları tamamladığınız taktirde belgeniz veriliyor. Sınavlar yüz yüze uygulamalı olarak yapılıyor. Soruları Milli Eğitim Bakanlığı hazırlıyor. E-sınav şeklinde oluyor. Bilgisayar karşısında yüz tanıma sistemiyle yapılıyor. Bu dediğiniz alt kurslarda oluyor. Bu kurslar yarı Milli Eğitime bağlı. Biz onların üstüyüz. Onlar ne yapar ne eder, nasıl bir yol çizer bilemeyiz. Burada öyle şeyler olmaz. Olursa da açarlar soruşturma.” 

ODA BAŞKANI: RÜŞVET VE SAHTE BELGE DÜZENLEME GERÇEK

Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kurucu Başkanı Ayşe Aydın, Şili Belediyesi tarafından tespit edilen bir belgeyi Gazete Duvar’la paylaşarak, rüşvet, sahte belge düzenleme ve denetimsizlik iddialarının doğru olduğunu söyledi.

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

İşyeri Açma ve Ustalık Belgelerinin verildiği Şişli Mesleki Eğitim Merkezi Çıraklık Okulu’nda bazı öğretmenlerin soru sattığı iddialarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'nün söz konusu eğitim kurumu hakkında inceleme başlattığı öğrenildi. Görevlendirilen iki müfettiş, Şişli Mesleki Eğitim Merkezi Çıraklık Okulu'nda görevli olan yetkilileri ve öğretmenleri dinleyecek.