'Güvenlik kaynakları'ndan Zaho açıklaması: Dezenformasyon

Duhok’un Zaho ilçesinde en az 8 kişinin öldüğü saldırı sonrası 'güvenlik kaynakları' olarak dolaşıma sokulan haberlerde 'TSK’nın atışları sonucu sivillerin zarar gördüğü' iddiası yalanlandı.

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı
Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (KBY) bağlı Duhok kentine yapılan ve en az 8 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı bombardımana ilişkin resmi kaynaklardan sadece Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı

TSK konuya ilişkin sessizliğini korurken, saldırı sonrası 'güvenlik kaynakları' olarak dolaşıma sokulan haberlerde patlamanın 'TSK saldırıları sonucu yaşandığı' iddiaları yalanlandı. 

Anadolu Ajansı'nın da servis ettiği haberlerde şu ifadeler yer aldı: 

"Irak’ın kuzeyinde Parakh köyü civarında bir patlama sonucunda ölen ve yaralanan insanlar olduğuna dair bazı bilgiler alınmıştır.
Terör örgütü PKK/KCK yanlısı yayın yapan medya organlarında ise TSK'nın, Duhok'ta düzenlediği sözde atışlar nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiği yönünde haberlere rastlanmaktadır.
Güvenlik kaynakları, konuya ilişkin açıklamasında, Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda terör örgütünün dağılma noktasına geldiğini, örgütün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan, dezenformasyon gibi ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olduğunu bildirdi.
Terör örgütü PKK/KCK'nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçekleri biliniyorken bu tür haberlerin, dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığı kaydedilerek, söz konusu olayın teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığı ifade edildi." (HABER MERKEZİ)