Güvencesiz koşullar nedeni ile istifa eden hekim: 'Bıçak kemiği geçti'

Çanakkale Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden istifa eden doktor, “Bıçağın kemiğe dayanıldığı nokta da değiliz. Bıçak kemiği deldi geçti” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam  

ÇANAKKALE - Çanakkale’de sağlık çalışanları Konya Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde görevli uzman doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesine tepki gösterdi. Sabah saatlerinde Çanakkale Devlet Hastanesi önünde toplanan çok sayıda sağlık çalışanı, Karakaya’nın ve genel olarak da sağlıkta şiddetin, güvencesiz çalışma koşullarının bir sonucu olduğunu dile getirdi. Gün boyu süren eylemlere Çanakkale Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Sağlık-Sen ve Sağlık-Sen’in de aralarında bulunduğu 11 meslek örgütü katılım sağladı.

BAKAN KOCA’YA İSTİFA ÇAĞRISI

Dr. Karakaya’nın katledilmesi nedeni ile eylem yapan sağlık çalışanları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya istifa çağrısında bulundu. Sık sık “Bakan istifa” sloganı atan sağlık çalışanları, daha sonra Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak, Kordonboyu üzerinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş güzergahı boyunca Bakan Koca’ya yönelik istifa sloganına devam etti.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÜVENCESİZ ÇALIŞMA NEDENİ İLE İSTİFA EDİYOR'

Çanakkale Devlet Hastanesinden şiddet olaylarının artması, özlük haklarının kaybı nedeniyle istifa eden bir doktor, yürüyüş sonunda açıklamada bulundu. Bir meslektaşını kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu dile getiren doktor, kamudan ayrılmış bir kardiyoloji uzmanı olduğunu ve ayrılmadan önce birçok defa kardiyoloji polikliniğinde, şiddetin artık sıradanlaştığını dile getirdi. “Konya’da, bir hekim arkadaşımız, kalp krizi nedeniyle başvuran bir hastanın damarlarını açtığı için katledildi. 25 milimlik bir damara stent takmanın bedeli hakaret, şikâyetler, kötü davranışken artık bunun bedeli saçmalar, kurşunlar, öldürmeler oldu. Kardiyoloji uzmanı kolay yetişmiyor. Anjiyo kolay yapılmıyor. Biz bunu yaparken, radyasyonla karşılaşıyoruz. Çoğu kardiyoloji uzmanı arkadaşımız tümör kanseri oluyor. Bıçağın kemiğe dayanıldığı nokta da değiliz. Bıçak kemiği deldi geçti” ifadelerini kullandı. 

'ŞİDDET İKLİMİ CAN GÜVENLİĞİMİZİ ORTADAN KALDIRDI'

Yürüyüş sonunda yapılan açıklamada, sağlık emekçilerinin artık tahammülünün kalmadığı, sağlıkta şiddetin öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorun olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada, “Güvenli çalışma alanı sağlamak siyasal iktidarın sorumluluğundadır. Sağlık Bakanı başta olmak üzere sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililer derhal istifa etmelidir. Bizler bu konuda, yaşam hakkımız ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Bu çerçevede bugün ve yarın ülke genelinde iş bırakıyoruz” denildi. (DUVAR)