Gürsel Tekin'den Tozkoparan paylaşımı: Bu garabeti durdurun

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi için yapılan tahliye ve yıkımlara tepki gösteren CHP'li Gürsel Tekin, "AKP yöneticileri aklınıza başınıza alın, bu garabeti durdurun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nde 'kentsel dönüşüm' projesi gerekçe gösterilerek yerinden edilen mahallelilerle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Tozkoparan'da üzerinde, "Korkmayın biz çıktık, kapıyı kırmanıza gerek yok" yazan bir kapının fotoğrafını paylaşan Tekin, "Tozkoparan’da çocuklar artık bunu yazıp, evlerinin kapısına koyuyor. Bir avuç para için insanlara bunları yaşatmaya gerek yok. AKP yöneticileri aklınıza başınıza alın, bu garabeti durdurun" ifadelerini kullandı.

İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan mahallesinde kentsel dönüşüm projesi için 29 Ağustos'ta yıkımlar başlamıştı. Polis ablukasında olan mahallede son olarak 4 gün önce bazı apartmanlar yıkılmıştı. Mahallelinin ise yıkımlara karşı direnişi devam ediyor. (HABER MERKEZİ)