Gürer: 4 kişilik bir aile her öğünde simit ve su tüketse aylık gideri 4 bin 860 lira

Bir simit ve suya 13, 5 lira ödediğini söyleyen Gürer, 4 kişilik bir ailenin her gün 3 öğün yarım litre su ve bir adet simit ile beslense aylık giderinin 4 bin 860 lira olacağına vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liraya çıkarılmasıyla övünen AK Parti iktidarını eleştirdi. Gürer simit ve su ile kürsüye çıktı. Emekli ve kamu memur maaş artışlarının yetersiz olduğunu söyledi.

Evrensel'de yer alan habere göre; fırından aldığı bir simit ve suya 13, 5 lira ödediğini anlatan Gürer, 4 kişilik bir ailenin her gün 3 öğün yarım litre su ve bir adet simit ile beslense aylık giderinin 4 bin 860 lira olacağına dikkat çekerek, “Bu ortamda 5 bin 500 liralık ücret övünülecek değil, utanılacak bir ücrettir” dedi.

Ömer Fethi Gürer, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini, aksi taktirde emeklilerin yokluğa ve yoksulluğa mahkum edileceğini belirtti. Kamu memurlarına da verilen ücret artışının yetersiz olduğunu, seyyahen ek artış yapılması gerektiğini söyledi.

Gürer, 4 milyon 332 bin 805 hanenin sosyal yardım aldığı Türkiye’de, AKP iktidarının her 5 kişiden 1'ini sosyal yardıma muhtaç bıraktığını ve 15 milyon insanın sosyal yardımla yaşamak zorunda kaldığını belirterek, işçi ve memur aylıklarının yoksulluk sınırının altında olmaması gerektiğini ifade etti.