Güney Kore liderinden Biden'a şarkı: Amerikan Pastası

ABD ziyaretinde Joe Biden ile bir nükleer anlaşmaya imza atan Güney Kore lideri Yoon Suk-yeol, Beyaz Saray'da 'Amerikan Pastası' şarkısını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ile Beyaz Saray'da görüştü. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon ve eşi Kim Keon Hee'yi, Biden ve First Lady Jill Biden resmi törenle karşıladı. ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore kaynaklı nükleer tehdide karşı önemli bir anlaşma imzaladı.

ABD, 40 YIL SONRA İLK KEZ NÜKLEER DENİZALTI GÖNDERİYOR

Anlaşma, Yoon Suk-yeol'un ABD gezisi sırasında kamuoyuna açıklandı. Anlaşma kapsamında Washington yönetimi, 40 yıl sonra ilk kez Güney Kore'ye nükleer denizaltı gönderecek. ABD ayrıca Güney Kore'yi, oluşturulacak Nükleer Danışma Grubu ile nükleer planlama operasyonlarına da dahil edecek. Güney Kore ise karşılığında nükleer silah geliştirmeye çalışmayacak.

ABD Başkanı Joe Biden ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol arasında başkent Washington'da imzalanan deklarasyonda, "İki ulusumuz arasındaki ittifak, ortak fedakarlık üzerine kurulmuş, kalıcı güvenlik işbirliğiyle güçlendirilmiş ve her iki ülkenin de önemli, stratejik sonuçlara barışçıl bir şekilde ulaşmak için diplomatik kaynaklarını kullanmasını sağlayan yakın akrabalığımızdan beslenmiştir" ifadeleri yer aldı.

GÜNEY KORE LİDERİNDEN SÜRPRİZ PERFORMANS

Öte yandan, ABD'nin başkenti Washington'a resmi ziyarette bulunan Yoon, Beyaz Saray'da onuruna verilen yemekte, söz konusu şarkıyı seslendirdi. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol'un, Beyaz Saray'daki yemekte Don McClean'ın klasikleşen şarkısı 'Amerikan Pastası'nı yorumlaması, ayakta alkışlandı.

AA'nın aktardığına göre, 1971 yılında çıkış yapan şarkının ilk mısrasını beklenmedik bir performansla seslendiren Yoon, 'Amerikan Pastası'nın, okuldayken en sevdiği şarkılardan biri olduğunu ifade etti. Güney Kore liderinin performansı, şarkının Yoon'un favorisi olduğunu bilen Biden'ın kendisini teşvik etmesinin ardından geldi. Yoon, piyanonun eşlik ettiği şarkıyı yaklaşık 1 dakika mırıldandı. Salondaki kalabalık, Yoon'un sürpriz performansını ayakta alkışladı.

Mevkidaşının performansıyla ilgili şaşkınlığını gizlemeyen Biden, Yoon'a, "Şarkı söyleyebildiğin konusunda fikrim yoktu" dedi. Yemeğin sonunda ise Biden, misafir devlet başkanına yemeğe gelemeyen sanatçı tarafından gönderilen, McLean imzalı akustik gitar hediye etti. (DIŞ HABERLER)