Güney Afrika'da sel felaketinde onlarca kişi kayıp

Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları sonrası en az 63 kişinin kayıp olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Afrika Cumhuriyeti'nin doğusundaki KwaZulu-Natal eyaletinde meydana gelen sel felaketi sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Geçen hafta ülkenin en büyük kentlerinden Durban ve çevresinde metrekareye 300 milimetreyi aşan yağışlar, sel ve toprak kaymalarına neden oldu.

Reuters'in haberine göre, KwaZulu-Natal Eyaleti Başbakanı Sihle Zikalala yaptığı açıklamada, sahadaki ekiplerin selde kaybolan 63 kişiyi arama çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Eyaletin en kötü sel felaketlerinden birini yaşadığını söyleyen Zikalala, “Ortak cesaretimizi toplamalı ve eyaletimizi yeniden inşa etmek için bu yıkımı şansa dönüştürmeliyiz” şeklinde konuştu.

SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'nın Suudi Arabistan'a yapmayı planladığı ziyareti iptal ettiği ve sel felaketini görüşmek üzere kabine bakanları ile bir toplantı yapacağı belirtildi. 

'YAĞMURUN GÖRÜNTÜSÜ BİLE TRAVMA YARATIYOR'

Selden etkilenen halk, bölgeye daha fazla yağmur düşmesinden tedirginlik duyduklarını ve kaybolan yakınları ile ilgili haber almayı umduklarını söyledi.

Selde sekiz yaşındaki yeğeni kaybolan Sbongile Mjoka, ajansa yaptığı açıklamada “Yağmurun görüntüsü bile travma yaratıyor. Günler geçtikçe sürekli endişeliyiz” şeklinde konuştu. Ailesinden üç kişiyi yitiren Lethiwe Sibiya ise “Her şey kaybettiklerimizi hatırlatıyor. Bu noktada, duygusal olarak bomboş hissediyoruz” dedi. (DIŞ HABERLER)