Güney Afrika'da sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yaklaşık 400 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası yeni sel uyarısı yapılıyor, bölge halkı temel ihtiyaçlara erişimde güçlük çekiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Afrika’da geçtiğimiz günlerde yaklaşık 400 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin evsiz kaldığı sel felaketinin ardından ülkenin doğusunda yağış dün tekrar başladı.

Son yağışlar yeni bir sel felakete neden olabileceği endişesini yarattı ve birçok insanın belediye binalarına sığınmalarına neden oldu.

Kwazulu-Natal ilinde elektrik hatlarını ve su hizmetlerini kesen ağır yağışlar, Afrika’nın en işlek limanı olan ve Güney Afrika’nın doğusunda olan Durban’da hayatı aksattı. Yerli halk, Durban’ın güneyindeki Umlazi’de belediye binalarına sığındı, temel ihtiyaçlara erişimin giderek zorlaştığı kaydedildi. 

Reuters’a konuşan Mlungeli Mkokelwa adında bir yerli, yetkilileri sık sık yaşanan sellere yönelik hareket almadıkları için suçladı. Mkokelwa, “Eşyalarımız sürekli sık sık yaşanan ve yetkililerin ele alması gereken sellerde hasar görüyor. Kimse bize çözücü bir planla geri dönmüyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Güney Afrika sel