Afyon’da Kürt işçilere silahlı saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine çalışmaya giden Van Ercişli inşaat işçilerine silahlı saldırıda bulunuldu. İşçilerden Özkan T. vefat etti, Fırat T. ve Emrah Ö. yaralandı. İşçilerin aileleri kente alınmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine çalışmaya giden Van Ercişli inşaat işçileri silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda inşaat işçisi Özkan T. vefat etti, kardeşi Fırat T. ve Emrah Ö. yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre saldırı, akşam 19.30 civarında Dinar'da meydana geldi. İnşaat işçilerine, "Neden toz çıkarıyorsunuz" diyen Ömer A. adlı kişi silahlı saldırıda bulundu. Açılan ateş sonucu 25 yaşındaki işçi Özkan Tokay ölürken, Fırat T. ve Emrah Ö. isimli işçiler yaralandı. Yaralı işçiler kentteki farklı hastanelere kaldırıldı.

Erciş’ten ve diğer kentlerden yola çıkarak Afyon’a gitmek isteyen işçilerin akrabalarının bir kısmı Erciş çıkışında diğerleri ise Afyon girişinde kurulu polis kontrol noktalarında durduruldu.

HDP: CEZASIZLIK POLİTİKASININ SONUCU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, olayla ilgili  yazılı bir açıklama yayımladı.

“İktidarın politikaları ve söylemleri ırkçı saldırıların artmasına neden oluyor” başlıklı açıklamada, Sakarya’da Kürt işçilere yönelik saldırı ve linç üzerinden bir ay bile geçmeden bu kez Afyon’da ırkçı saldırı yaşandığı belirtildi. Yaşamını yitiren Özkan T.’nin ailesine başsağlığı mesajının yer aldığı açıklamada, "İktidarın Kürt halkına yönelik düşmanca iç-dış politikası ve söylemi, toplumda linç kültürünü besleyen anlayışı, bugün ortaya çıkan bu tabloyu da yaratmaktadır. Afyon’da genç bir Kürt işçinin hayatını kaybetmesinin sebebi, AKP-MHP iktidarının nefret söyleminden vazgeçmemesi, bu konudaki sayısız uyarımızı dikkate almamasıdır. Kürtlerin uğradıkları ırkçı saldırılar, iktidarın cezasızlık politikasının da bir sonucudur" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, “Kürtlere yönelik ırkçı saldırılarda bulunanların hiçbir ceza almamalarının normalleşmesine izin vermeyeceğiz” denildi. (HABER MERKEZİ)