Muhittin Böcek negatif çıktı

Astım hastası olan ve korona virüsü tedavisi sürerken akciğerlerinde ortaya çıkan risk nedeniyle uyutulan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in son testi negatif çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne yakalanan ve akciğerlerindeki hasar nedeniyle doktorları tarafından yoğun bakımda uyutulan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in son PCR testinin negatif çıktığı açıklandı. Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu Böcek'i hastanede ziyaret ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da oğlu Gökhan Böcek'i telefonla arayarak görüştü.

'ATA DOSTUMUZ'

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ziyaret sonrası yaptığı açıklamada 27 gündür tedavisi devam eden Böcek'in sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, “Her şeyden önce Büyükşehir Belediye Başkanımız, bizim de ata dostumuz Muhittin Böcek'e şifa diliyorum. İnşallah tez zamanda iyileşir, tekrar görevine başlar. Sağlık Bakanımız başta olmak üzere, Sağlık Bakanlığımız, hastanemiz, doktorlarımız, diğer hastanelerden hekimlerimiz, herkes büyük bir çaba sarf ediyor" dedi.

Böcek'in sağlık durumu hakkında iyi haberleri almaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Bugün doktorlarımızdan aldığımız bilgiye göre, Muhittin Başkanımız her geçen gün daha iyiye gidiyor, değerleri yükseliyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de cihazdan çıkacak daha sonra da normalde dönecek. Bugün iyi haberleri almaktan da ayrıca mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız da yakinen takip ediyor, dün de Böcek'in oğlu Gökhan kardeşimizi aradı. Sağlık Bakanımız her kabine toplantısında Muhittin Başkanımız ile ilgili bilgi veriyor. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşur" diye konuştu.

REKTÖR ÖZKAN: YAVAŞ YAVAŞ İYİLEŞECEK

Böcek'in sağlık durumu ile ilgili bir açıklama da Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan'dan geldi. Özkan açıklamasında, "Muhittin Böcek makineye bağlı. Maalesef entübe edilmek durumunda kalındı. Kısa zamanda değil yavaş yavaş iyileşecek. Ancak yoğun bakımdaki hasta için yüzde yüz konuşmak çok uygun olmaz" dedi.

ESKİ EŞTEN MESAJ

Öte yandan Muhittin Böcek'in eski eşi ve oğlu Gökhan'ın annesi Havva Minta da sosyal medyada bir paylaşım yaptı. Tedavi boyunca başkan Böcek ve oğlu Gökhan'ın yanından ayrılmayan Minta paylaşımında,  “30 yıl önce sen beni ayağa kaldırmıştın. Oğlumuz için şimdi sıra sende. Dualarım seninle…" diye yazdı. Minta'nın paylaşımı çok sayıda beğeni ve yorum aldı. (HABER MERKEZİ)