KHK yürüyüşçüleri darp edilerek gözaltına alındı

İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan KHK’li Cemal Yıldırım, Muhammet Semih Karaoğlu ve Resul Kalyoncu yürüyüşü sonlandırmak için açıklama yapacakken polis engeliyle karşılaştılar. Polis üç kişiyle destek verenleri darp ederek gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'dan Ankara’ya yürüyen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen Cemal Yıldırım, Muhammet Semih Karaoğlu ile KHK’li olmayıp destek veren Resul Kalyoncu ile onlara destek verenler gözaltına alındı.

Polis, yürüyüşü sonlandırmak için Sakarya Caddesi’nde açıklama yapmak isteyen KHK’liler ve eyleme destek veren yurttaşları “Valilik izni olmadığı” gerekçesiyle engelledi ve darp ederek gözaltına aldı.

GERGERLİOĞLU: BARIŞÇIL EYLEM ENGELLENDİ

Eyleme destek veren Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, polise tepki göstererek, “İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen KHK’lileri karşılamak için Sakarya Caddesi’ne geldik, onlarla birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Karşılamaya çalışıyorduk, sadece bir açıklama yapılacaktı ama hemen gözaltına alındılar. KHK zulmüne karşı yürüdüler, bizlerde yanlarındaydık. İktidarın bu tavrı bizi engellemeye yetmeyecek. KHK zulmünü devam ettirmeye çalışıyorlar. Barışçıl bir eylem engellendi, kabul edilemez” dedi.

Çevredeki yurttaşlar da polisin tutumuna tepki göstererek, “Yeter artık. Gözaltındakiler serbest bırakılsın” dedi. Polisler toplananları da gözaltına almakla tehdit etti. (MA)