Murat Yetkin: Yunanistan'la savaşmayız da Covid'le savaş iyi gitmiyor

Gazeteci Murat Yetkin, Doğu Akdeniz'de tırmanan geriliminde ABD'nin hem Ankara'ya hem Atina'ya çatışmaya izin vermeyeceği mesajı gönderdiğini belirtti, Covid-19 ile savaşın iyi gitmediğine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz nedeniyle çıkan gerilimin savaş boyutuna çıkmayacağı öngörüsünde bulunan gazeteci Murat Yetkin, korona virüsüyle mücadeledeki kötü gidişata dikkat çekti.

Yetkin, 'Yunanistan’la savaşmayız da Covid’le savaş iyi gitmiyor' başlıklı analizinde şunları yazdı:

Covid’le savaş da iyi gitmiyor, ki birazdan ayrıntısıyla geleceğiz, ekonomiyle savaş da iyi gitmiyor. TUİK ikinci çeyrekte yüzde 9,9 küçüldüğümüzü açıkladı. Rakamın iki haneli çıkmaması için özel çaba sarf edildiği anlaşılıyor, örneğin elektrik tüketim rakamlarına, istihdam kayıplarına bakıldığında, uzmanları yazınca anlarız.

Yunanistan’la savaş ihtimaline gelince... Yunanistan’ın tam da 30 Ağustos’ta Meis adasına turist gemileriyle asker göndermesi neresinden tutsanız orasından dökülen bir kışkırtma hareketi. Dışişleri Bakanlığı 1947 Paris Barış Anlaşmasında Meis’in askerden arındırılmış bölge statüsüne dikkat çekerek sert bir kınama yayınladı. Herhalde Atina’nın bu hamlesi en çok 28 Ağustos’ta kendisine destek veren Berlin ve Brüksel’i kızdırmıştır. Burada ABD’ye bakmak lâzım. 1974’te Türkiye’nin Kıbrıs hamlesini blöf sanmanın sonuçlarından ders çıkaran ABD, 1996’da Türkiye ve Yunanistan’ın Kardak Krizi nedeniyle çatışmasına engel olmuştu. ABD Akdeniz’de bir gün Yunan, ertesi gün Türk ordusuyla göstermelik tatbikatlar yapan 6. Filo üzerinden hem Ankara hem Atina’ya çatışmalarına izin vermeyeceği mesajı veriyor.

YAZININ TAMAMI