İddia: Çorum Belediyesi yıllarca kendi aracına kira ödedi

Özel bir firmanın 2016 yılında Çorum Belediyesi'ne hibe ettiği bir araç, Belediye şirketi BELTAŞ tarafından tekrar aynı firmaya kiralandı. Firma ise belediyeden kiraladığı aracı daha yüksek fiyata tekrar belediyeye kiraladı. Kira sözleşmesi 2019 yılında iptal edilirken belediye iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, belediyenin, kendi şirketi BELTAŞ’a ait olan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın makam aracını bir şirkete kiraladığını, daha sonra aynı aracını tekrar bu şirketten ücret fazlası ile kiraladığını iddia etti.

'FİRMA SAHİBİ, ARAÇ İHALELERİNİ ALAN KİŞİ'

Tuncay Yılmaz, aracın resmi belgelerine baktıklarında başlarının döndüğünü belirterek, "2014 yılında Örnek Turizm firmasından kiralanan 19 KL 333, yani Başkan Aşgın'ın bugünkü makam aracı olan 19 BB 001 plakalı araç, iki yıl sonra, 2016 yılında Örnek Turizm tarafından BELTAŞ'a hibe ediliyor. Ardından Örnek Turizm, hibe ettiği aracı BELTAŞ'tan aylık olarak kiralıyor. Sonra da belediyenin şirketinden kiraladığı aracı tekrar belediyeye kiraya veriyor. Firma isimleri değişiyor ama belgeler gösteriyor ki firma sahibi kişi, belediyeden yıllardır araç ihalelerini alan kişi. Yani Çorum Belediyesi, kendisine ait araca yıllarca kira ödedi" dedi.

Yılmaz'ın paylaştığı belgelerde 2018 ve 2019 yıllarında aracın BELTAŞ tarafından Örnek Turizm'e kiralandığı, 2019 yılının Temmuz ayında ise kira sözleşmesinin fesih edildiği görülüyor. Çorum Belediyesi ise daha önce konu ile ilgili yaptığı açıklama iddiaları yalanlayarak, "Bahse konu araç, 2014 model olup 2016 yılında %100 Belediyemizin iştiraki olan BELTAŞ tarafından satın alınmıştır, kiralık değildir. 2016 yılından beri makam aracı olarak kullanılan aracın yakıt gideri hariç diğer tüm masrafları BELTAŞ tarafından karşılanmaktadır. BELTAŞ yönetim kurulunda alınan kararla aracın Belediye Başkanlığı’na tahsisi 03.07.2019 tarihinde gerçekleşmiştir" ifadeleri kullanıldı.

'ARAÇLARIN RUHSATLARINI PAYLAŞIN'

Tuncay Yılmaz, belediye yönetimine, "Şayet araç Çorum Belediyesi'ne aitse neden dört yıl boyunca kendi aracınıza kira ödediniz? Araç kiralama ihalelerini bu kadar gündeme getirmeseydik D.M.O'dan Belediye'ye araç alınmayacak ve bu tezgah devam mı edecekti?" sorularını yöneltirken araçların ruhsatlarının kamuoyu ile paylaşılması çağrısında bulundu. (DUVAR)