Çorum Valisi: Bugüne kadar ilimizde 1052 kişi Covid-19'a yakalandı

Korona virüsü salgınıyla ilgili bilgi veren Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, "Bugüne kadar ilimizde Covid-19'a yakalananların sayısı 1052. Hastanede yatarak tedavi gören 122 kişi var. 5 kişi yoğun bakımda entübe, yani cihaza bağlı olarak yaşıyor. Evinde gözlem altında tuttuğumuz 282 kişi var" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, korona virüsü (Covid-19) önlemleri kapsamında gerçekleştirilen maske ve sosyal mesafe denetimine katıldı. Polis ekiplerince durdurulan araçları denetleyen Çiftçi, sürücüler ve yolcuları maske takmaları konusunda uyardı.

Denetimin ardından gazetecilere açıklama yapan Mustafa Çiftçi, Çorum'da vaka artış hızının yükseldiğini söyledi.

Çiftçi, "Bugüne kadar ilimizde Covid-19'a yakalananların sayısı 1052. Hastanede yatarak tedavi gören 122 kişi var. 5 kişi yoğun bakımda entübe, yani cihaza bağlı olarak yaşıyor. Evinde gözlem altında tuttuğumuz 282 kişi var. Mart, nisan, mayıs döneminde 5 kaybımız vardı. Son 10 günde 4 vefatımız daha oldu. İlk günden bugüne vefat sayımız 9'a ulaştı" diye konuştu.

'ARTIŞ BU HIZLA DEVAM EDERSE SAĞLIK SİSTEMİNİN SINIRLARINI ZORLAYACAK'

Vaka artış hızının önüne geçmek için maske ve sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, şöyle devam etti:

"Sadece maske takılması yoluyla korona virüsten korunma oranı yüzde 86. Maske takmadan sosyal mesafe kuralını uygularsak yüzde 82 koruma sağlanabiliyor. Hem maske takıp hem sosyal mesafeye dikkat edersek yüzde 96 oranında virüsten korunabiliyoruz. Bu da maske takmanın ne kadar önemli olduğunu bize gösteriyor."

"Vaka artışı bu hızla devam ederse bir müddet sonra sağlık sistemi tedavi etme sınırlarını zorlamış olacak" diyen Çiftçi, "Dolayısıyla halkımızdan ricamız, lütfen maske taksınlar, sosyal mesafe kuralına uysunlar, kalabalıktan uzak dursunlar. Son 10 günde 4 vefat olduğunu düşünürsek, konunun ne kadar ciddi, kritik olduğu anlaşılacaktır" ifadelerini kullandı. (ÇORUM/AA)