Adli Tıp Kurumu'ndan ölüm orucundaki avukatlar için rapor: Cezaevinde kalamazlar

Adli Tıp Kurumu, ölüm orucunun 210'uncu gününde olan Ebru Timtik ile 179'uncu günündeki Aytaç Ünsal için "Hapishanede kalmaları uygun değildir” diye rapor hazırladı. Mahkeme bu rapora rağmen iki avukatın tahliye talebini reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal’ın başvurusunu kabul ederek sağlık durumlarının tespiti için Adli Tıp Kurumu’nda muayene olmalarına karar verdi. Kararın ardından adil yargılanma talebiyle ölüm orucunun 210'uncu gününde olan Ebru Timtik ile 179'uncu günündeki Aytaç Ünsal, sağlık durumlarının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi Tutuklu bulunan Timtik ile Ünsal'ı muayene eden Adli Tıp Kurumu uzmanları, raporlarında iki avukat için “Hapishanede kalmaları uygun değildir” raporu verdi.

'TAHLİYE KARARI BEKLİYORUZ'

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), kararı Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu:

* Adli Tıp Kurumu az önce İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ölüm orucundaki avukat arkadaşlarımız Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın ‘hapishanede kalmalarının uygun olmadığı’ şeklinde düzenledikleri raporu sundu. Mahkemenin tahliye kararı vermesini bekliyoruz.

MAHKEME RAPORA RAĞMEN TAHLİYE KARARI VERMEDİ 

Timtik ve Ünsal’ın avukatları, raporun sonucu çıkar çıkmaz İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurup müvekkilleri için tahliye dilekçesi sundu.  Talebe ilişkin mütalaasını sunan savcı, Timtik ve Ünsal'ın hastanede tedavilerinin yapılabileceğini savunarak, tahliye talebinin redddilmesini istedi.  Mahkeme de Timtik ve Ünsal'ın tıbbi takip ve tedavilerinin cezaevi idaresi tarafından sağlanabileceğini belirterek, tahliye talebini reddetti.

NE OLMUŞTU?

2017 yılında aralarında Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar bürolarına yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Yargılama sonucunda mahkeme, 18 avukata “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası vermişti. Avukat Ebru Timtik'e “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal'a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. İki avukat adil yargılanmadıklarını belirterek, adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlamışlardı. Avukatların İstinaf Mahkemesi'nce onanan dosyası şu an Yargıtay'da. (HABER MERKEZİ)