Başörtülü öğrenciye saldırıyla ilgili yeni karar

İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesi, Karaköy'de başörtülü bir üniversite öğrencisine saldıran Semahat Yolcu'ya hakkındaki "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yönelik" kararı kaldırdı. Kararla ilgili yeni duruşma yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Karaköy'de başörtülü üniversite öğrencisine saldırdığı gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Semahat Yolcu hakkında "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" yönelik verilen karar, yapılan itiraz üzerine İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesince kaldırıldı.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 21 Şubat'ta yapılan duruşmada, sanık Semahat Yolcu'nun, "yaralama", "tehdit", "hakaret" ve "inanç, düşünce kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamalarıyla toplam 2 yıl 9 ay 24 gün hapisle cezalandırılmasına ve sanığa verilen hapis cezası hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin verilen karara, müdahil avukatlarınca itiraz edilmişti. Söz konusu itiraz İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi.

Mahkeme heyetinin kararında, İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nin koşullar oluştuğu gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin karar verdiğini ancak sanığın 2018 yılında da benzer bir eylemde bulunduğunu ve bu konuyla ile ilgili yargılamanın devam ettiği anlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Gerek sanığın pişmanlık ifadesi içermeyen savunması ve gerekse hakkında benzer bir olay sebebiyle yürütülen kovuşturmaya rağmen yeniden suç işlemesi gözetildiğinde, mahkemenin sanığın yeniden suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaate sanığın hangi tutum ve davranışları sebebiyle ulaştığının ve olayda kamu zararının ne şekilde giderildiğinin kararda tartışılmamış olması sebebiyle, usul ve yasaya uygun bulunmayan 'Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması' kararının kaldırılmasına karar verilmesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır."

Kararın ardından dava dosyasının iade edildiği İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar nedeniyle dosyanın yeniden ele alınarak yeni duruşmanın 2 Ekim'de yapılmasına ve taraflara tebligat gönderilmesine hükmetti. (AA)