Muratpaşa Belediyesi: Şiddet uygulayan kimseye hizmet etmeyeceğiz

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin kadın çalışanları, erkek şiddetini protesto etmek için siyah giyerek eylem yaptı. Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal’ın da destek verdiği açıklamada kadınlar, “Bizler; kadın katili, tacizci, tecavüzcü olduğu bilinen ve kadına yönelik şiddet uygulayan kimseye, makamı, mevkii, toplum içindeki durumu ne olursa olsun hizmet etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’da Pınar Gültekin’ın öldürülmesinin ardından Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin kadın çalışanları yiddete dur demek için eylem yaptı. Belediye fuayesinde bir araya gelen kadınlara, belediye meclis üyeleri, Muratpaşa Belediyespor kadın hentbol takımı oyuncuları ve Belediye Başkanı Ümit Uysal ile eşi Ümran Uysal’ da siyah kıyafetler giyerek destek verdi.

Okunan açıklamada şöyle dendi: “Artık kalbimizin kaldıracağı bir acı daha kalmadı. Cinayetlere neden olan kadınların gülmesinden yürümesine, mesleğinden görüntüsüne kadar hemen hemen her konuda ürettiğimiz dayatmacı ve yargılayıcı fikirlerimizdi. Burada toplandık çünkü öfkeliyiz. Suçluyla empati yapılmasına, yaşama hakkımızın elimizden alınmasına öfkeliyiz. Biz kadınlar insanca yaşamak için yeryüzünün kadınların katledilmediği, kadına yönelik şiddetin normalleştirilmediği, tacizin, tecavüzün, cinsel ayrımcılığın olmadığı bir yer olması için amasız fakatsız herkesin çalışmasını istiyoruz. Bizler ayrımcılık, ayrıcalık değil eşitlik ve adalet istiyoruz. Kadınları her türlü şiddeti korumak ve kadına karşı her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırılmak için imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nin değiştirilmesini değil uygulanmasını istiyoruz.”

Muratpaşalı kadınlar adına yapılan açıklama, “Bizler; kadın katili, tacizci, tecavüzcü olduğu bilinen ve kadına yönelik şiddet uygulayan kimseye, makamı, mevkii, toplum içindeki durumu ne olursa olsun hizmet etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz” ifadeleriyle sona erdi. (ANKA)