İdlib'de ilk kez M4 karayolunun tamamında devriye yapıldı

Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşma kapsamında, iki ülke askerlerinin İdlib'deki ortak devriyeleri devam ediyor. Bugün ilk kez M4 karayolunun tamamında devriye görevi yapıldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk ve Rus askerleri, Suriye'nin İdlib bölgesindeki M4 karayolunda 22'nci kez devriye görevi gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye-Rusya Federasyonu Mutabakatı çerçevesinde; İdlib’teki M4 Karayolunda belirlenen Trumbah-Ayn Al Havr güzergâhının tamamında, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 22’nci Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi icra edilmiştir." denildi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, devriye görevinin ilk kez M4 karayolunun tamamında yapıldığı duyurdu.

Açıklamada, 71 kilometrelik devriyede, konvoyu Rusya'ya ait insansız hava araçlarının da havadan izlediği aktarıldı.

14 Temmuz'da yapılan devriyede, konvoya bombalı araçla saldırı düzenlenmişti. Rusya Savunma Bakanlığı, devriye konvoyunun güvenliğinin tehdit altında olduğunu ve bu nedenle güzergahların kısaltıldığını açıklamıştı. Türkiye ise konvoyun güvenliğinin sağlanması için devriye güzergahının uzunluğunu artıracak ek önlemler alınacağını belirtmişti. (HABER MERKEZİ)

Türkiye ile Rusya'nın ortak devriyesinde patlamaTürkiye ile Rusya'nın ortak devriyesinde patlama

Etiketler Suriye İdlib devriye