Suruç anmasına katılan öğrenci: Yüzümüze nişan alıp plastik mermi sıktılar

Suruç'taki IŞİD saldırısında ölen 33 genci anmak için İstanbul Kadıköy'de toplananlara polis saldırdı. Polisin plastik mermileri nedeniyle yüzünden ve vücudundan yaralanan Ferhat Ergen, "Ayaklara ya da belden aşağıya atmak yerine, gövdemiz ve başımız hedef alındı. O atışı yaptıranlar da, saldırıyı gerçekleştirenler de plastik merminin nasıl sonuçlar doğuracağını biliyorlar. Bunun bilgisiyle hareket ediyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD’in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında ölen 33 genci anmak için toplananlara polis saldırdı. Ankara’daki anmaların merkezi Güvenpark’tı. Polis anmaya katılanları darp etti, katliamda ölenlerin fotoğraflarını parçaladı ve çok sayıda kişiyi gözaltına altına aldı.

İstanbul’daki anmaların adreslerinden biri ise Kadıköy Süreyya Operası önüydü. Opera önünde toplananlar buradan Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürümek istedi. Polis barikatlarla operanın önünü kapatarak geçişe izin vermedi, biber gazı ve plastik mermi sıktı.

Ferhat Ergen, plastik mermiyle yüzünden yaralandı.

Kadıköy’deki plastik mermi saldırısında yüzünden yaralanan üniversite öğrencisi Ferhat Ergen, “Suruç’tan Kobane’ye geçmek ve yıkılmış bir kentin yaralarını sarmak isterken öldürülen 33 genç arkadaşımız için oradaydık” diyor. Hem Süreyya Operası önünde hem de Bahariye Caddesi’nin ara sokaklarında yakın mesafeden çok fazla sayıda plastik mermi sıkıldığını söyleyen Ergen yüzüne ve gövdesine çok sayıda plastik mermi isabet ettiğini anlatıyor: “Ayaklara ya da belden aşağıya atmak yerine, gövdemiz ve başımız hedef alındı. Önceki toplumsal olaylarda plastik mermi kullanımının göz kaybına kadar çok ciddi yaralanmalara neden olduğunu defalarca kez tecrübe etmiş durumdayız. O atışı yaptıranlar da, saldırıyı gerçekleştirenler de plastik merminin nasıl sonuçlar doğuracağını biliyorlar. Bunun bilgisiyle hareket ediyorlar.” (DUVAR)