'Ülkene git' diyerek uçan tekme attı

İstanbul'da bir kadın, vapur kuyruğunda yavaş hareket etmekle suçladığı Doğu Türkistanlı kadına 'Ülkene git' diyerek uçan tekme attı. Saldırıya uğrayan kadın şikayetçi oldu, sosyal medyada nefret suçu işlendiğini belirten çok sayıda kişi ve kuruluş, saldırganın yakalanmasını istedi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı 'kasten yaralama' suçundan soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, Eminönü-Üsküdar Vapur İskelesi'nde bir kadın, yavaş hareket ettiği gerekçesiyle tartıştığı Doğu Türkistanlı kadına turnikenin üzerinden tekme atarak saldırdı. Kavgayı özel güvenlik görevlileri ayırdı.

Saldırıya uğrayan kadın olay anını şöyle anlattı: "Saldırıya uğrayan kadın, Valizle girenler diğer tarafta bekliyormuş. Benim yanımda çocuğum var. Sırada beklerken önümden biri geçti. Turnikeye ikinci akbili basmak için biraz beklememiz gerekiyor. Hemen geçemiyoruz. Arkamdaki iki kadın 'niye geçmiyorsun' diye bana bağırdı. Sen bana neden bağırıyorsun dedim. Doğu Türkistanlıyım. O da bana 'sen ne diyorsun, git ülkene' dedi. Turnikenin üzerine atlayarak benim üstüme gelmeye çalıştı. Şikâyette bulundum."

Kavga görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine Doğu Türkistan için faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlar nefret suçu işlendiğini belirterek saldırgan hakkında yasal işlem yapılmasını talep etti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 'kasten yaralama' suçundan soruşturma başlattı.  (HABER MERKEZİ)