Van’da kamu personeline 15 Temmuz etkinliklerine katılım talimatı

Van'da valilik ve belediyelere atamam kayyımlar, kamu personeline yazı göndererek 15 Temmuz etkinliklerine katılımı zorunlu kaldı. Etkinliklere katılımın isteğe bağlı olduğunu belirten HDP milletvekili Muazzez Orhan, "Van’da personele gönderilen yazılar asıl kayyım zihniyetini, AKP’nin baskıcı zor zihniyetini ortaya koymuştur" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van Valiliği ve kayyımların 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek etkinlikler hazırlıkları sürüyor. Billboardlarda aracılığıyla etkinliklere katılım çağrısı yapılıyor.

Kayyım tarafından yönetilen İpekyolu Belediyesi tarafından memurlara gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: "İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 06.07.202 tarih ve 11344358-900-E.11750 sayılı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler parkında yapılacak etkinliğe katılacağınız hususunu tebliğ ettim."

Van’da geçmiş yıllarda da kamu personeline gönderilen yazılarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı mitinglere ve AK Parti'nin diğer etkinliklerine katılımın sağlanması yönünde valilik ve kayyımlar personele yazı göndermiş ve daha sonra katılmayanlar hakkında inceleme başlatılmıştı.

'BASKICI ZİHNİYETİN BİR GÖSTERİMİDİR'

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, yapılan çağrıyı "büyük bir gaf" olarak nitelendirdi.

Milli törenlere dahi katılımın kişinin kendi isteğine bağlı olduğunu belirten Orhan, "Ben de kamu kurumundan ihraç edilen bir memurum. 20 yıl boyunca bize bu yönde gelen yazılar ise sadece bilgi amaçlıydı. Ancak Van’da personele gönderilen yazılar asıl kayyım zihniyetini, AKP’nin baskıcı zor zihniyetini ortaya koymuştur. Orada bir zorunluluk dayatılmaktadır" dedi.

"Kişinin, çalışanın katılması yönünde bir talimattır ve sonrasın da yaptırımlar uygulanıyor" diyen Orhan, "Korona virüs salgını var ve bir şekilde Van kayyımı bize, STK’lara, düğün, taziye, festival, konser yasak iken insanları bu etkinliklerine çağırmak toplum sağlığını tehdit etmektir. Siyaseten bu süreci rantına dönüştürme projesidir. Van’da 1500 gündür 15 Temmuz'un yasakları hâlâ sürüyor. Sadece Valilik yapıyor adı altında AKP’ye alan açılıyor" şeklinde konuştu. (DUVAR)

Etiketler HDP Van muazzez orhan