İzmir Müftülüğü, camiden şarkı çalındığı iddiasını yalanladı

İzmir'deki bir caminin ses sisteminden Müslüm Gürses'in şarkısının çalındığı öne sürüldü. İzmir Müftülüğü, merkezi ezan sisteminin kapalı olduğunu ve videodaki sesin cami yakınlarındaki bir araçtan geldiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Karşıyaka ilçesine bağlı Örnekköy'deki Zübeyde Hanım Mahallesi'nde bulunan caminin hoparlöründen sabaha karşı 03.40'ta Müslüm Gürses'in "Unutamadım" parçasının çalındığı iddia edildi. Olaya ilişkin bir video sosyal medyada paylaşılırken mahallede görevli bekçiler müdahale ederek sesi kıstığı öne sürüldü.

Yazılı açıklama yapan İzmir Müftülüğü ise iddiaları yalanladı.

Merkezi ezan sisteminin kapalı olduğu aktarılan açıklamada, "İlimiz genelinde merkezi ezan sisteminin tamamen kapalı olması sebebiyle böyle bir vakanın yaşanması mümkün değildir. Yapılan inceleme neticesinde de cami civarında bazı gençlerin araçlarıyla dolaşırken yüksek sesle bahse konu müzik yayınını yaptıkları tespit edilmiştir" denildi.

İzmir'de 20 Mayıs'ta da Karşıyaka, Konak, Çiğli, Buca gibi birçok ilçedeki camilerin hoparlörlerinden "Çav Bella" çalınmıştı. İki gün sonra da yine bazı camilerde Selda Bağcan'ın seslendirdiği "Yuh Yuh" çalınmıştı. İzmir Müftülüğü merkezi ezan sistemini bir süre devre dışarı bırakmıştı. Camilerden şarkı çalınmasını sosyal medyada paylaşanlara soruşturma açılmış, eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanıp ardından tahliye edilmişti.  (HABER MERKEZİ)

CHP: 'Çav Bella'nın sorumluları nerede?CHP: 'Çav Bella'nın sorumluları nerede?

'Çav Bella' yüzünden tutuklanan CHP'li Banu Özdemir: Savcı ifademi bile almadı'Çav Bella' yüzünden tutuklanan CHP'li Banu Özdemir: Savcı ifademi bile almadı

Tunç Soyer'den 'Çav Bella' tepkisi: Oyuna gelmeyelimTunç Soyer'den 'Çav Bella' tepkisi: Oyuna gelmeyelim

Camide Çav Bella çalınmasını övenlere de soruşturma açıldıCamide Çav Bella çalınmasını övenlere de soruşturma açıldı