CHP: 'Çav Bella'nın sorumluları nerede?

İzmir'de cami hoparlörlerinden Çav Bella çalınmasının üzerinden bir ay geçerken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Onlar istese de biz unutturmayacağız! Soruyoruz: Soruşturma ne oldu? Sorumlular kim? Suçlular nerede?" dedi. CHP İzmir Milletvekeili Atilla Sertel: "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sağa sola hakaret edip tehdit edeceğine camide şarkı çalanları yakalatıp hakim huzuruna çıkartsın."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir'de cami hoparlörlerinden Çav Bella şarkısının çalınmasının üzerinden bir ay geçtiğini hatırlatarak soruşturmanın durumunu sordu.

Özel, twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ülkeyi kutuplaştırmak, partimize hakaretler etmek ve üyemiz Banu Özdemir'i tutuklamak için sarıldığı camilerden Çav Bella çalınması provokasyonunun üzerinden tam 1 ay geçti. Onlar istese de biz unutturmayacağız! Soruyoruz: Soruşturma ne oldu? Sorumlular kim? Suçlular nerede?" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise “Bugün İzmir’de camilerden 'Çav Bella' çalınmasının üzerinden tam bir ay geçti. Şarkıyı çalanlardan “tık” yok. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sağa sola hakaret edip tehdit edeceğine camide şarkı çalanları yakalatıp hakim huzuruna çıkartsın” diye yazdı.

SOYLU 'BULURUZ, CAMİ DİBİNDE EZANI DİNLETİRİZ' DEMİŞTİ

İzmir’de 20 Mayıs günü cami hoparlörlerinden Çav Bella marşı çalınmıştı. Müftülük olayın ‘sabotaj’ olduğunu duyurmuş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma başlatılmıştı. İçişleri Bakanı Soylu, "Buluruz, buluruz ve ona caminin dibinde de ezanı dinletiriz" demişti.

Olayın görüntüsünü Twitter hesabından paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, 21 Mayıs günü gözaltına alınmıştı. 22 Mayıs günü adliyeye sevk edilen Özdemir hakkındaki suç maddesi değiştirilerek tutuklanmış ve 29 Mayıs günü tahliye edilmişti. (HABER MERKEZİ)